Skip to content
Ammatillista koulutusta, taideaineita, pelilinjoja, lähiruokaa sekä kokous- ja majoituspalveluja maaseutumiljöössä, Tampereen keskustan kupeessa.

Juonen koukut – Laura Paloheimo

75,00 

Mikäli kurssi on täynnä, voit ilmoittautua varasijalle tästä!

Kurssin hinta 310 EUR. Ennakkomaksu 75 EUR, joka hyvitetään kokonaishinnasta. Kurssin loppuosa laskutetaan erikseen.

Tuotetunnus (SKU): 2747 Osastot: , ,

Kuvaus

5.6.2023-9.6.2023

Miten rakennetaan tarinan kaari, miten luodaan jännite ja mistä tietää mihin vihjeet ja viittaukset pitäisi upottaa? Mistä aloittaa, kun aloittaa suunnittelemaan romaanikäsikirjoitusta?

Kurssilla kirjoitetaan ahkerasti ja pureudutaan käsikirjoitustyön eri teemoihin, ja puntaroidaan erilaisia tapoja kertoa tarinaa. Henkilövetoinen vai juonivetoinen? Miten hallita käsikirjoituksen rakennetta?

Kurssilla perehdytään teemaluentojen saattelemina käsikirjoituksen rakenteen anatomiaan, ja opiskellaan erilaisten juonityyppien, romanttinen komedia tai dekkari sekä henkilöissä vallitsevien tunnetilojen kuljettamista tarinassa. Kurssille osallistuaksesi sinulla ei tarvitse olla valmiina käsikirjoitusta, riittää jos sinulla on keskeneräinen työstöä vailla oleva romaanikäsikirjoitus tai vasta synopsis, tai kokoelma erilaisia tekstejä, joista voisit ryhtyä työstämään pidempää kokonaisuutta. Tai haluaisit kirjoittaa romaanikäsikirjoituksen, mutta kaipaat liikkeellelähtöön buustia ja ideoita, tai haluat viettää intensiivisen jakson vain ja ainoastaan kirjoittamiselle omistautuen.

Kurssilla kirjoitetaan runsaasti, puhutaan kirjoittamisesta, luovuudesta, luovuuden tukoksista, tunteista, tunnelukoista ja toimitaan vertaistukena muille kirjoittajille. Puhutaan kirjailijan työstä, miten ylläpitää luovuutta ja miten aikataulu työskentely käytännössä toimii. Puhutaan myös siitä, missä vaiheessa on hyvä lähestyä kustantajaa ja millainen prosessi romaanin kirjoittaminen on.

Kouluttajana kirjailija Laura Paloheimo.

 

KOHDERYHMÄ
Käsikirjoitustaan pitkälle hioneet kirjoittajat, tai romaanikäsikirjoitusta vasta suunnitteleville.

 

AIKA JA PAIKKA
5.-9.6.2023
AhlmanEdu, Hallilantie 24, 33820 Tampere.

Päivittäinen opetusaika (muutokset mahdollisia):
– aloituspäivä klo 12-16 (lounas klo 11 alkaen)
– täydet kurssipäivät klo 9.30-16
– päätöspäivä klo 9.30-16

Ilmoittautuminen päättyy 14.05.2023

 

HINTA
Opetuspaketti: 310 €, sis. opetus, lounas ja päiväkahvi.

Täysihoito: 570/590 €, sis. opetus, majoitus 1hh ja ruokailut (aamiainen, lounas, päiväkahvi, päivällinen). Osassa asuntoloista kylpyhuone sijaitsee käytävällä yhteiskäytössä.

Ilmoittautumisen yhteydessä maksetaan 75€:n varausmaksu. Laskutamme lopun kurssimaksun ennen kurssin alkua.

Lopun kurssimaksun voit maksaa paikan päällä myös Smartum Liikunta- ja kulttuuriseteleillä, Smartum-luottokortilla, SmartPayllä, tai ePassilla (Sportti & Kulttuuri).

 

MUUTA
Kurssin toteutuminen varmistuu viimeistään ilmoittautumisajan päätyttyä, jonka jälkeen osallistujille lähetetään sähköpostitse lisätietoa kurssista tai ilmoitus kurssin peruuntumisesta. Muistathan siis tarkistaa myös sähköpostisi roskapostikansion!

 

PERUUTUSEHDOT
Ilmoittautuminen on sitova. Peruutus on maksuton 14 päivää ennen kurssin alkua. Peruutuksista 5–14 päivää ennen kurssin alkua, laskutetaan 50 % kurssin hinnasta. Myöhemmin tehdyistä peruutuksista laskutetaan koko kurssin hinta, samoin mikäli kurssi keskeytyy. Ylivoimaisen esteen sattuessa ennen kurssin alkamista (esim. oma sairastuminen, jolloin on toimitettava lääkärintodistus) kurssimaksua ei peritä. Verkkokaupassa suoritettua varausmaksua ei palauteta missään tilanteessa. Kurssille osallistuja voidaan vaihtaa ilman erillistä maksua. Ahlmanin koulun Säätiö pidättää oikeuden muutoksiin ja koulutuksen peruuttamiseen. Jos kurssi peruuntuu Ahlmanin koulun Säätiön taholta, verkkokaupan varausmaksu palautetaan 30 päivän sisällä.

 

OPETTAJAN ESITTELY
Kirjailija, sanataideohjaaja, tunnetaideohjaaja ja energiahoitaja Laura Paloheimo on tullut suurelle yleisölle tunnetuksi viihdekirjoistaan. Viimeiset viisi vuotta hän on ohjannut runsaasti erilaisia suosittuja kirjoituskursseja oppilaitoksissa sekä viikonloppuretriiteissä. Kirjoittaminen, itseilmaisu ja henkistä voimavaroista ammentaminen on ollut Lauran elämää määrittävä teema ja kantava voima läpi elämän. Sanataideohjaajana hän yhdistelee taiteen ja ilmaisun kentiltä omaksumiaan metodeja, kehollisuutta, meditaatioita, kuvataiteita, musiikkia, kirjallisuutta, myyttejä ja henkisyyttä.

 

Arvonlisäveroton koulutuspalvelu AVL § 39-40.