Skip to content
Ammatillista koulutusta, taideaineita, pelilinjoja, lähiruokaa sekä kokous- ja majoituspalveluja maaseutumiljöössä, Tampereen keskustan kupeessa.

Ikebana – japanilainen kukkien asettelukurssi

75,00 

Kurssin hinta 340 EUR. Ennakkomaksu 75 EUR, joka hyvitetään kokonaishinnasta. Kurssin loppuosa laskutetaan erikseen.

6 varastossa

Osallistujan tiedot

Ole hyvä ja täytä kurssille osallistujan tiedot.
Syötä henkilötunnus muodossa PPKKVV-NNNT. Ilmoittautumisen yhteydessä muodostuva opiskelijarekisteri on pohja kurssimaksujen laskutukselle. Kurssimaksut ovat suoraan ulosottokelpoisia, ja maksujen perintä on mahdollinen vain täydellisellä henkilötunnuksella.
Onko sinulla erityisruokavalio tai muuta huomioitavaa?
Tuotteet yhteensä
Lisäpalvelut yhteensä
Yhteensä
Tilausaikaa jäljellä
0 8 1
Päivää
0 8
Tuntia
0 6
Minuuttia
4 4
Sekuntia
Tuotetunnus (SKU): 2759 Osastot: , ,

Kuvaus

3.7.2023-7.7.2023

Japanilainen kukkienasettelutaide eli ikebana on vuosisatoja vanha taidemuoto, jonka modernit tyylisuunnat lähestyvät nykytaidetta.

Modernin Sōgetsu-ikebanan tunnuslauseena on: ”Ikebana-asetelmia voi tehdä kuka tahansa, milloin tahansa, missä tahansa, mistä tahansa materiaalista.” Kurinalaisten perusasetelmien harjoittamisen vastapainona on ilmaisun täydellinen vapaus.

Kurssin aikana perehdytään japanilaisen estetiikan pohjalta Sōgetsu-ikebanan periaatteisiin ja asetelmatyyleihin. Puutarhasta löytyvästä kasvimateriaalista harjaannutaan löytämään kuhunkin asetelmatyyliin sopivia kasveja. Perusasetelmatehtävien avulla opitaan arvioimaan oksien ja kukkien suhdetta maljakkoon sekä harjaannutaan saksien ja erilaisten tukitekniikoiden käytössä.

Perusasetelmatyylien jatkuva harjoittaminen hioo esteettistä silmää ja edistää kasvien tuntemusta. Teknisten taitojen karttuessa harjoitetaan vapaita, teeman mukaisia asetelmia tavoitteena oman tyylin löytäminen. Ikebanassa asetelmien tekemisprosessi on jopa tärkeämpi kuin valmis asetelma.
Vaikka kukka on tärkeä, sitäkin tärkeämpää on sen eläväksi tekeminen, eli oma taideilmaisu.

Kouluttajana Liisa ’RANKA’ Nurminen, Sogetsu–ikebanan 1. asteen Riji.

 

KOHDERYHMÄ
Kurssille voi osallistua ilman ennakkotietoja kuka tahansa aivan vasta-alkajasta pitemmälle edistyneisiin.

 

AIKA JA PAIKKA
3.-7.7.2023
AhlmanEdu, Hallilantie 24, 33820 Tampere.

Päivittäinen opetusaika (muutokset mahdollisia):
– aloituspäivä klo 13-17 (lounas klo 12)
– täydet kurssipäivät klo 9-15/17.00 (opettajan johdolla)
– päätöspäivä klo 9-17, loppuu päivälliseen.

Ilmoittautuminen päättyy 12.6.2023

 

HINTA
Opetuspaketti: 340 €, sis. opetus, lounas ja päiväkahvi.

Täysihoito: 600/620 €, sis. opetus, majoitus 1hh ja ruokailut (aamiainen, lounas, päiväkahvi, päivällinen). Osassa asuntoloista kylpyhuone sijaitsee käytävällä yhteiskäytössä.

Ilmoittautumisen yhteydessä maksetaan 75€:n varausmaksu. Laskutamme lopun kurssimaksun ennen kurssin alkua.

Lopun kurssimaksun voit maksaa paikan päällä myös Smartum Liikunta- ja kulttuuriseteleillä, Smartum-luottokortilla, SmartPayllä, tai ePassilla (Sportti & Kulttuuri).

 

MUUTA
Kurssin toteutuminen varmistuu viimeistään ilmoittautumisajan päätyttyä, jonka jälkeen osallistujille lähetetään sähköpostitse lisätietoa kurssista tai ilmoitus kurssin peruuntumisesta. Muistathan siis tarkistaa myös sähköpostisi roskapostikansion!

 

PERUUTUSEHDOT
Ilmoittautuminen on sitova. Peruutus on maksuton 14 päivää ennen kurssin alkua. Peruutuksista 5–14 päivää ennen kurssin alkua, laskutetaan 50 % kurssin hinnasta. Myöhemmin tehdyistä peruutuksista laskutetaan koko kurssin hinta, samoin mikäli kurssi keskeytyy. Ylivoimaisen esteen sattuessa ennen kurssin alkamista (esim. oma sairastuminen, jolloin on toimitettava lääkärintodistus) kurssimaksua ei peritä. Verkkokaupassa suoritettua varausmaksua ei palauteta missään tilanteessa. Kurssille osallistuja voidaan vaihtaa ilman erillistä maksua. Ahlmanin koulun Säätiö pidättää oikeuden muutoksiin ja koulutuksen peruuttamiseen. Jos kurssi peruuntuu Ahlmanin koulun Säätiön taholta, verkkokaupan varausmaksu palautetaan 30 päivän sisällä.

 

OPETTAJAN ESITTELY
www.sogetsuranka.fi

Arvonlisäveroton koulutuspalvelu AVL § 39-40.