Skip to content
Ammatillista koulutusta, taideaineita, pelilinjoja, lähiruokaa sekä kokous- ja majoituspalveluja maaseutumiljöössä, Tampereen keskustan kupeessa.

Ekspressiivinen maalauskurssi

75,00 

Kurssin hinta 410 EUR. Ennakkomaksu 75 EUR, joka hyvitetään kokonaishinnasta. Kurssin loppuosa laskutetaan erikseen.

Varasto loppu

Tuotetunnus (SKU): 2755 Osastot: , ,

Kuvaus

12.6.2023-17.6.2023

Kesän 2023 ekspressiivisellä maalauskurssilla päätavoitteena on, että kurssilainen löytää kurssilla maalaamisen ja luomisen iloa, ja että maalaukset toisivat myös itsenäisinä objekteina tekijälleen tunteen, että hän on ilmaissut jotain itselleen merkityksellistä. Samalla syvennymme ekspressiivisen maalausprosessin ja tekeillä olevan maalauksen rönsyilevään suhteeseen, joka lopulta on tekijälähtöinen ja henkilökohtainen.

Kurssilla puhutaan myös ekspressiivisestä traditiosta ts. vahvan ilmaisun perinteestä. Tämä siksi, että oppiessamme tuntemaan ekspressiivisen maalauksen jatkumoa varhaisista kalliomaalauksista nykytaiteeseen asti, saamme samalla katsauksen kokemukselliseen viisauteen, niin kutsuttuun hiljaiseen tietoon, joka on aikojen saatossa kertynyt ihmiskunnan kollektiiviseen muistiin.
Tradition avulla voimme myös löytää hengenheimolaisia: samoin tunteneita taiteilijoita ja sijoittua ekspressiivisyyden laveaan kaanoniin myös kokijoina ja tekijöinä.

Ahlmanin ekspressiivisellä maalauskurssilla tavoittelemme keskittynyttä ja toisillemme myönteistä ilmapiiriä, jossa jokaisen on hyvä olla ja maalata omana itsenään ilman paineita.
Opetus perustuu pieniin luento- ja keskustelutilaisuuksiin, mutta ensisijaisesti kurssilaisen ja opettajan väliseen dialogiin, joka kehittyy sitä mukaa kun maalauksetkin kehittyvät.

Opettajan tehtävä kurssilla on opastaa maalauksen visuaalisissa lainalaisuuksissa ja tekniikoissa, sekä rohkaista kurssilaista paitsi omaan, myös omannäköiseen ilmaisuun. Kurssi sopii yhtälailla vasta-alkajille ja pidempään maalanneille.

Ekspressiivisyyden ilmaisemisessa ei ole yleistä lähtötasoa ja itseilmaisuun perustuvassa tyylisuunnassa ilmaisu tulee sisältä ulospäin eli omasta näkökulmasta, joten kaikki ovat valmiita tälle kurssille. Opetustilana on tilava Ateljee Värinä.

Ahlmanin puolesta on tarjolla myös lisämateriaaleja ja tarvikkeita kuten kovalevyä maalauspohjiksi, öljy- ja akryylivärit ja niiden lisäaineita yms.

Kouluttajana Taidemaalari Tarmo Paunu.

 

KOHDERYHMÄ
Vasta-alkajat ja pidemmälle ehtineet.

 

AIKA JA PAIKKA
12.-17.6.2023
AhlmanEdu, Hallilantie 24, 33820 Tampere.

Päivittäinen opetusaika (muutokset mahdollisia):
– aloituspäivä klo 13-17 (lounas klo 12.00)
– täydet kurssipäivät klo 9-15/17.00 (opettajan johdolla)
– päätöspäivä klo 9-12 (päättyy lounaaseen)

Ilmoittautuminen päättyy 22.5.2023

 

HINTA
Opetuspaketti: 410 €, sis. opetus, lounas ja päiväkahvi.

Täysihoito: 730/755 €, sis. opetus, majoitus 1hh ja ruokailut (aamiainen, lounas, päiväkahvi, päivällinen). Osassa asuntoloista kylpyhuone sijaitsee käytävällä yhteiskäytössä.

Ilmoittautumisen yhteydessä maksetaan 75€:n varausmaksu. Laskutamme lopun kurssimaksun ennen kurssin alkua.

Lopun kurssimaksun voit maksaa paikan päällä myös Smartum Liikunta- ja kulttuuriseteleillä, Smartum-luottokortilla, SmartPayllä, tai ePassilla (Sportti & Kulttuuri).

 

MUUTA
Kurssin toteutuminen varmistuu viimeistään ilmoittautumisajan päätyttyä, jonka jälkeen osallistujille lähetetään sähköpostitse lisätietoa kurssista tai ilmoitus kurssin peruuntumisesta. Muistathan siis tarkistaa myös sähköpostisi roskapostikansion!

 

PERUUTUSEHDOT
Ilmoittautuminen on sitova. Peruutus on maksuton 14 päivää ennen kurssin alkua. Peruutuksista 5–14 päivää ennen kurssin alkua, laskutetaan 50 % kurssin hinnasta. Myöhemmin tehdyistä peruutuksista laskutetaan koko kurssin hinta, samoin mikäli kurssi keskeytyy. Ylivoimaisen esteen sattuessa ennen kurssin alkamista (esim. oma sairastuminen, jolloin on toimitettava lääkärintodistus) kurssimaksua ei peritä. Verkkokaupassa suoritettua varausmaksua ei palauteta missään tilanteessa. Kurssille osallistuja voidaan vaihtaa ilman erillistä maksua. Ahlmanin koulun Säätiö pidättää oikeuden muutoksiin ja koulutuksen peruuttamiseen. Jos kurssi peruuntuu Ahlmanin koulun Säätiön taholta, verkkokaupan varausmaksu palautetaan 30 päivän sisällä.

 

OPETTAJAN ESITTELY
www.tarmopaunu.com

Arvonlisäveroton koulutuspalvelu AVL § 39-40.