Skip to content
Ammatillista koulutusta, taideaineita, pelilinjoja, lähiruokaa sekä kokous- ja majoituspalveluja maaseutumiljöössä, Tampereen keskustan kupeessa.

Kansainvälisty opintojesi aikana!

 

Kansainvälisyystaidot ovat tärkeitä työelämätaitoja. Globaali työelämä edellyttää kansainvälistä osaamista, kuten kielitaitoa, kulttuurien tuntemusta, avoimuutta, uteliaisuutta, sosiaalisia taitoja ja kykyä työskennellä erilaisten ihmisten kanssa erilaisissa ympäristöissä. Näitä taitoja tarvitaan kaikilla ammattialoilla.

AhlmanEdussa kansainvälisyysosaamista voi hankkia monin eri tavoin:

 

Työssäoppimisjaksot ulkomailla

Opiskelijoilla on mahdollisuus hankkia ja vahvistaa oman alan osaamista ja kansainvälisyystaitoja työelämässä ulkomailla. Ulkomaan jaksoa varten voi saada AhlmanEdun apurahaa. Lisätietoja ulkomaan työelämäjaksoista antaa oman alan vastuuvalmentaja.

 

Erasmus+ -liikkuvuushanke

Erasmus+ -hankeen apuraha mahdollistaa opiskelijoiden, opettajien ja työelämän edustajien ulkomaanjaksoja partnerioppilaitoksissa ja näiden yhteistyöyrityksissä. Lue asiasta lisää ”Katso lisää Erasmus+ -hankkeet” -kohdasta.

 

Kotikansainvälistyminen:

Kaikilla ei ole mahdollisuutta lähteä maailmalle, mutta on myös muita tapoja hankkia kansainvälisyysosaamista. Tässä esimerkkejä niistä:

Opiskelijoiden toteuttamat kansainväliset projektit, kuten virtuaalinen kieli- ja kulttuurikahvila, virtuaalimatkat tai mitkä tahansa oman alan sopivat yhteistyömuodot ja -teemat ulkomaalaisten partnerien kanssa

Omaan alaan liittyvät virtuaaliset tapaamiset ja toiminta ulkomaalaisten partnerioppilaitosten opiskelijoiden kanssa

Vieraiden kielten ja -kulttuurien opinnot

Tutorina toimiminen ulkomaalaisille vaihto-opiskelijoille

Opiskelijoiden kv-tiimissä toimiminen

Ohjelman järjestäminen ja toteuttaminen ulkomaalaisille opiskelija- ja opettaja- tai asiantuntijavieraille sekä yhdessä opiskelu heidän kanssaan

 

Toteutamme ”Kansainvälisyys kuuluu kaikille.” -ajatusta.

Kysy lisää:

Opiskelija- ja hakijapalvelut

Tavoitettavissa arkisin klo 9-15.

Potrettikuva naisesta.

Raija Ilmasti

Vastuuvalmentaja

Ammatillinen opettaja, Matkailuala, Erasmus+ -koordinaattori

 

Uutiskirje