Skip to content
Ammatillista koulutusta, taideaineita, pelilinjoja, lähiruokaa sekä kokous- ja majoituspalveluja maaseutumiljöössä, Tampereen keskustan kupeessa.

Opiskelupaikka Tampere

Ravintola-alalle jatkuva haku on käynnissä!

Hakulinkki alempana

Opiskelu on oppivelvolliselle maksutonta.

Ammatillisissa perustutkinnoissa hankitaan ammatilliset valmiudet alan eri tehtäviin.

 

Ammatillisissa perustutkinnoissa osoitetaan ammatilliset valmiudet alan eri tehtäviin. Laajuus on 180 osaamispistettä. Tutkinto muodostuu ammatillisista tutkinnon osista (145 osaamispistettä) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osaamispistettä). Perustutkinnon suorittaminen on opiskelijalle maksutonta ja opiskelupäiviin kuuluu ilmainen lounas.

Tutkinnon suoritusaika on 2,5–3 vuotta henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaisesti. Opiskelijalle suunnitellaan joustava yksilöllinen opintopolku.

AhlmanEdussa oppivelvollinen voi opiskella kokiksi tai mediapalvelujen tuottajaksi (peliala).

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto

Ravintola- ja catering-alan perustutkinnossa on erilaisia polkuja, joissa voit kehittyä kokkina!

Meillä on laajat työelämäverkostot huippuravintoloista lounasravintoloihin, ja opiskelun aikana suoritat osan opinnoistasi itseäsi kiinnostavissa paikoissa. Saat mahdollisuuden harjoitella alaa monipuolisesti perustaidoista alan uusimpiin trendeihin, luontoruokailun järjestämisestä ravintola-alan yrittäjyyteen. Opiskelijatiimeillä on mahdollisuus suunnitella ja toteuttaa ravintolapalveluita myös pop-up tyylisesti AhlmanEdussa.

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto antaa monipuoliset ja hyvät taidot muun muassa ruoanvalmistuksesta sekä vastuullisuudesta ja lähiruoasta. Kokemusta entuudestaan et tarvitse. Pääasia on, että sinulla on asenne kohdillaan ja halu oppia uutta!

Kokiksi valmistuneet työllistyvät hyvin opintojen jälkeen. Opiskele ravintola- ja catering-alalla, tähtää työelämään tai suuntaa jatko-opiskelemaan!

Media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinto

Ovatko pelit intohimosi tai haaveiletko oman pelin toteuttamisesta? Muhiiko päässäsi mahtava peli-idea, jota haluaisit päästä edistämään? Vai oletko aina miettinyt, miten tietokonepelejä tehdään? ​Hae media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkintoon ja lähde matkalle kohti tulevaisuuden pelialan osaajuutta! Opintojen aikana opit perusteet pelinkehityksestä ja sen eri vaiheista, harjoittelet pelien graafisten ilmeiden luomista sekä kehität pelien toiminnallisuuksia innostavassa ja kannustavassa ilmapiirissä! Perinteisen opetuksen lisäksi pelinkehitystä opitaan tiimeissä projekteja toteuttaen. Saat kokea pelinkehityksen saloja niin itsenäisesti kuin tiimin jäsenenä. Tarjoamme laadukkaan pelialan ohjauksen, verkostot ja modernit oppimisympäristöt.

Sinulla ei tarvitse olla aikaisempaa osaamista vaan voit aloittaa tyhjältä pöydältä. Opiskelijana olet keskiössä omien opintojen suunnittelussa sekä toteutuksessa. Opinnot tarjoavat perusteet pelialan eri rooleista sekä omien pelituotteiden julkaisemisesta.

Tietoa hakijalle

Voit hakea koulutukseen yhteishaun kautta Opintopolussa, hakuaika 21.2.-21.3.2023. Hakuaika päättyy 21.3.2023 klo 15.00.

Yhteishaun jälkeen haku jatkuvalla haulla suoraan oppilaitokseen.

 

Hakukriteerit

Meille voit hakeutua, kun olet oppivelvollinen ja olet saamassa peruskoulunsa päättötodistuksen keväällä 2023 tai sitä ennen. Oppivelvollisia ovat pääosin vuosina 2005. 2006 ja 2007 syntyneet nuoret.

 

Harkinnanvarainen valinta

Hakijalla on todettuja oppimisvaikeuksia, joista huolimatta hakijalla on mahdollisuus selviytyä haettavan tutkinnon opinnoissa oppilaitoksen tukitoimien avulla.

 

Tarvittavat liitteet

Perustelut harkinnanvaraiselle hakeutumiselle juuri tälle alalle. Voit käyttää harkintaan perustuvan valinnan lomaketta (löytyy alempaa) tai kirjoittaa vapaamuotoisen hakemuskirjeen.

Asiantuntijan lausunto (Erityisopettaja tai muu asiantuntija, esim. ryhmän oma opettaja), joka on sinulle henkilökohtaisesti kohdistettu. Lausunnossa on oleellista, miten oppimisvaikeus on vaikuttanut opinnoista suoriutumiseen yläkoulussa (eli miten on vaikuttanut arvosanoihin).

Perusopetuksen päättäviltä viimeisin välitodistus.

Lausuntoa voi täydentää muiden asiantuntijoiden (esim. psykologi, lääkäri) lausunnoilla, jos ne tuovat olennaista lisätietoa oppimisvaikeuksista. Ne eivät siis ole välttämättömiä.

 

Lähetä liite osoitteeseen:

sähköpostitse hakijapalvelut@ahlman.fi,

tai osoitteeseen AhlmanEdu Hakijapalvelut, Hallilantie 24 33820 TAMPERE

Palautettava viimeistään 21.3.2023 klo 15:00

Lisätietoja harkinnanvaraisesta valinnasta antaa AhlmanEdun opinto-ohjaaja hanna-leena.vuojarvi@ahlman.fi tai 044 729 2308

 

Liitelomake Perustelut

Perustutkinnon suorittaminen on oppivelvolliselle opiskelijalle maksutonta ja opiskelupäiviin kuuluu lounas. Työpaikalla tapahtuvan oppimisen yhteydessä opiskelijoille maksetaan ruokaraha (ruokaraha ei koske oppisopimusopiskelijoita).

Kysyttävää? Ota meihin yhteyttä!

Opiskelija- ja hakijapalvelut

Tavoitettavissa arkisin klo 9-15.

 

Uutiskirje