Skip to content
Ammatillista koulutusta, taideaineita, pelilinjoja, lähiruokaa sekä kokous- ja majoituspalveluja maaseutumiljöössä, Tampereen keskustan kupeessa.

Opiskelupaikka Tampere

Haku kevään yhteishaussa 21.2.-21.3.2023

Haku Opintopolun kautta

Opiskelu on oppivelvolliselle maksutonta.

Ammatillisissa perustutkinnoissa hankitaan ammatilliset valmiudet alan eri tehtäviin.

 

Ammatillisissa perustutkinnoissa osoitetaan ammatilliset valmiudet alan eri tehtäviin. Laajuus on 180 osaamispistettä. Tutkinto muodostuu ammatillisista tutkinnon osista (145 osaamispistettä) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osaamispistettä). Perustutkinnon suorittaminen on opiskelijalle maksutonta ja opiskelupäiviin kuuluu ilmainen lounas.

Tutkinnon suoritusaika on 2,5–3 vuotta henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaisesti. Opiskelijalle suunnitellaan joustava yksilöllinen opintopolku.

AhlmanEdussa oppivelvollinen voi opiskella kokiksi tai mediapalvelujen tuottajaksi (peliala).

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto

Ravintola- ja catering-alan perustutkinnossa on erilaisia polkuja, joissa voit kehittyä kokkina!

Meillä on laajat työelämäverkostot huippuravintoloista lounasravintoloihin, ja opiskelun aikana suoritat osan opinnoistasi itseäsi kiinnostavissa paikoissa. Saat mahdollisuuden harjoitella alaa monipuolisesti perustaidoista alan uusimpiin trendeihin, luontoruokailun järjestämisestä ravintola-alan yrittäjyyteen. Opiskelijatiimeillä on mahdollisuus suunnitella ja toteuttaa ravintolapalveluita myös pop-up tyylisesti AhlmanEdussa.

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto antaa monipuoliset ja hyvät taidot muun muassa ruoanvalmistuksesta sekä vastuullisuudesta ja lähiruoasta. Kokemusta entuudestaan et tarvitse. Pääasia on, että sinulla on asenne kohdillaan ja halu oppia uutta!

Kokiksi valmistuneet työllistyvät hyvin opintojen jälkeen. Opiskele ravintola- ja catering-alalla, tähtää työelämään tai suuntaa jatko-opiskelemaan!

Media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinto

Ovatko pelit intohimosi tai haaveiletko oman pelin toteuttamisesta? Muhiiko päässäsi mahtava peli-idea, jota haluaisit päästä edistämään? Vai oletko aina miettinyt, miten tietokonepelejä tehdään? ​Hae media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkintoon ja lähde matkalle kohti tulevaisuuden pelialan osaajuutta! Opintojen aikana opit perusteet pelinkehityksestä ja sen eri vaiheista, harjoittelet pelien graafisten ilmeiden luomista sekä kehität pelien toiminnallisuuksia innostavassa ja kannustavassa ilmapiirissä! Perinteisen opetuksen lisäksi pelinkehitystä opitaan tiimeissä projekteja toteuttaen. Saat kokea pelinkehityksen saloja niin itsenäisesti kuin tiimin jäsenenä. Tarjoamme laadukkaan pelialan ohjauksen, verkostot ja modernit oppimisympäristöt.

Sinulla ei tarvitse olla aikaisempaa osaamista vaan voit aloittaa tyhjältä pöydältä. Opiskelijana olet keskiössä omien opintojen suunnittelussa sekä toteutuksessa. Opinnot tarjoavat perusteet pelialan eri rooleista sekä omien pelituotteiden julkaisemisesta.

Tietoa hakijalle

Voit hakea koulutukseen yhteishaun kautta Opintopolussa, hakuaika 21.2.-21.3.2023. Hakuaika päättyy 21.3.2023 klo 15.00.

Yhteishaun jälkeen haku jatkuvalla haulla suoraan oppilaitokseen.

 

Hakukriteerit

Meille voit hakeutua, kun olet oppivelvollinen ja olet saamassa peruskoulunsa päättötodistuksen keväällä 2023 tai sitä ennen. Oppivelvollisia ovat pääosin vuosina 2005. 2006 ja 2007 syntyneet nuoret.

 

Perustutkinnon suorittaminen on oppivelvolliselle opiskelijalle maksutonta ja opiskelupäiviin kuuluu lounas. Työpaikalla tapahtuvan oppimisen yhteydessä opiskelijoille maksetaan ruokaraha (ruokaraha ei koske oppisopimusopiskelijoita).

Valintaperusteet tarkentuvat myöhemmin

Koulutus toteutetaan tiimioppimisen mallilla yhdessä ajattelemalla ja tekemällä mm.

  • kirkastamalla ja kiteyttämällä ydinasiat ja tavoitteet
  • suunnittelemme, miten voimme saavuttaa tavoitteet
  • kokeilemme ja toteutamme suunnitelmat käytännössä
  • keskustelemme tiimissä meille tärkeistä asioista
  • reflektoimme tekemistämme

Tutustu tiimioppimisen malliin: Tietoa hakijalle

Seuraa meitä somessa!

This error message is only visible to WordPress admins
Error: There is no connected account for the user ahlmansuomenkarja.

Kysyttävää? Ota meihin yhteyttä!

Opiskelija- ja hakijapalvelut

Tavoitettavissa arkisin klo 9-15.

 

Uutiskirje