Skip to content
Ammatillista koulutusta, taideaineita, pelilinjoja, lähiruokaa sekä kokous- ja majoituspalveluja maaseutumiljöössä, Tampereen keskustan kupeessa.

Sinulla on tietoa ja kokemusta, mutta miten välittää se muillekin?

Tieto tarinaksi -verkkokurssilla tutustutaan erilaisiin tietokirjoittamisen lajeihin ja etsitään ilmaisutapaa ja näkökulmaa omaan aiheeseen. Olipa mielessäsi matkakirja, elämäkerta, bloggaaminen, esseekokoelma, historiikki, lemmikkieläimen tarina tai muu tietoon pohjautuva teksti, olet tervetullut mukaan pohtimaan, miten saisit kirjoittamisen liikkeelle ja lauseen luistamaan. Pääpaino on kertovassa tietokirjallisuudessa, jossa on mahdollista hyödyntää kertomuksen keinoja.

Kurssin verkkotapaamisissa käsitellään mm. taustatutkimusta ja lähteiden käyttöä, kielen elävöittämistä, kokonaisuuden rakentamista, tietokirjoittamisen eettisiä kysymyksiä sekä erilaisia tyylejä ja genrejä. Kurssilla kirjoitetaan niin verkkotapaamisissa kuin niiden välillä, keskustellaan yhdessä ja luetaan erilaisia tekstejä. Verkkotapaamisten välillä on mahdollista saada palautetta omista teksteistä.

Opettajana on kirjailija Päivi Haanpää.

KURSSIN RAKENNE JA VERKKOTAPAAMISET

Kurssin laajuus on 5 opintoviikkoa, joka suoritetaan etäopiskelujaksoilla ja lähitapaamisilla Teamsin kautta (5 kpl). Monimuotokurssin opetusohjelmaan sisältyy osallistuminen lähiopetusjaksoon Tampereella, joulukuussa 2022.

Ryhmä kokoontuu Teamsissä torstaisin klo 17.30 – 20.30. Teams-tapaamisten ajankohdat ovat: 25.8.2022, 15.9.2022, 13.10.2022, 17.11.2022 ja 15.12.2022 (muutokset mahdollisia).

Opinnot sisältävät yhden lähijakson Ahlmanilla, Tampereella 16.-17.12.2022 (muutokset mahdollisia). Lähijakso on kirjoittajaviikonloppu, joka kokoaa yhteen kaikki kirjallisuuden etä- ja lähiopetuksen opiskelijat.

Kurssille otetaan enintään 18 opiskelijaa.

 

VÄLINEET

Teams-tapaamisia varten kurssilla tarvitaan:

– tietokone (tai mobiililaite), jossa on kamera. Suosittelemme tietokonetta: vaikka kurssin opetuksen seuraaminen onnistuukin mobiililaitteella, jotain toimintoja saattaa olla hankala käyttää mobiililaitteella.
– hyvä internet-yhteys
– kuulokemikrofoni: suositellaan, mutta ei ole pakollinen, koska voit käyttää myös tietokoneen kaiuttimia

 

HINTA

Kurssimaksu 495 €. Lasku lähetetään sähköpostitse elokuussa.

Kurssimaksun voit maksaa myös Smartum Liikunta- ja kulttuuriseteleillä, Smartum-luottokortilla, SmartPayllä, tai ePassilla (Sportti & Kulttuuri).

Tampereen lähijakson ohjelmaan osallistumisesta ei peritä maksua. Mahdolliset majoitus- tai ruokailukulut eivät sisälly kurssimaksuun.

Lisätietoa:

25.08.-15.12.2022

Teams-tapaamiset torstaisin klo 17.30 – 20.30 (25.8.2022, 15.9.2022, 13.10.2022, 17.11.2022 ja 15.12.2022)

Yksi lähijakso (pe-la, joulukuu 2022) Ahlmanilla, Tampereella.

Ilmoittautuminen kurssille 4.8. mennessä

Kirjailija ja sanataiteen opettaja Päivi Haanpää on toiminut kirjallisella kentällä monipuolisesti jo parisenkymmentä vuotta. Hänen omaan tuotantoonsa kuuluu tietokirjoja, näytelmiä ja novelleja. Haanpää on opettanut sanataidetta niin lapsille, nuorille ja aikuisille, vasta-alkajille ja julkaisukynnystä tavoitteleville.

PERUUTUSEHDOT
Ilmoittautuminen on sitova. Peruutus on maksuton 14 päivää ennen kurssin alkua. Peruutuksista 5 -14 päivää ennen kurssin alkua laskutetaan 50 % kurssin hinnasta. Myöhemmin tehdyistä peruutuksista laskutetaan koko kurssin hinta, samoin jos keskeyttää kurssin. Ylivoimaisen esteen sattuessa ennen kurssin alkamista (esim. oma sairastuminen, jolloin on toimitettava lääkärintodistus), peritään toimistomaksu 50 €. Ahlmanin koulun Säätiö pidättää oikeuden muutoksiin ja koulutuksen peruuttamiseen.

Arvonlisäveroton koulutuspalvelu AVL § 39-40.

Kysy lisää:

Opiskelija- ja hakijapalvelut

Tavoitettavissa arkisin klo 9-15.

 

Uutiskirje