Skip to content
Ammatillista koulutusta, taideaineita, pelilinjoja, lähiruokaa sekä kokous- ja majoituspalveluja maaseutumiljöössä, Tampereen keskustan kupeessa.

Muutaman vuoden hiljaiselon jälkeen legendaarinen Nuorison orkesterikurssi tulee taas voimalla!

Tuttuun tapaan kurssi tarjoaa yhdessä soittamista, kivaa meininkiä ja tietenkin huippuopettajat. Kurssilla on tarjolla opetusta ja yhteissoittoa monen tasoisille soittajille, ja luvassa on monenlaista soitantaa sekä isona kokoonpanona että pienemmissä kamariyhtyeissä.

 

Tule katsastamaan perinteinen NOK-tunnelma ja uudistettu kurssikonsepti! Opetusta kurssilla on n. 6 tuntia päivittäin. Aikaa leirillä on myös harjoitteluun ja esiintymiskokemusta pääsee kartuttamaan leirin matineoissa.

Kesällä 2022 Nuorison orkesterikurssi NOK:n lipun alla toimii kaksi kokoonpanoa: juniorijouset ja junioripuhaltajat. Molemmat kokoonpanot on suunnattu nuorille (noin 13-25 v) orkesterisoittimien harrastajille, jotka haluavat kehittää muusikkouttaan ja yhteissoittotaitojaan. Mahdollisuuksien mukaan kokoonpanot yhdistetään muutamaa kappaletta varten suuremmaksi sinfoniakokoonpanoksi.

Viikon mittainen kurssijakso sijoittuu kesäkuun alkuun, 6.-10.6.2022. Kurssipäivät alkavat noin kello 9 ja päättyvät noin klo 15 korvilla maanantaista perjantaihin.

Opetusohjelmaan sisältyy orkesteriharjoitusten lisäksi stemmaharjoituksia ja työpajoja sekä päätöskonsertti perjantaina 10.6.2022.

Soittimesi lisäksi tarvitset kurssille mukaan nuottitelineen.

 

AIKA JA PAIKKA
6.-10.6.2022
AhlmanEdu, Hallilantie 24, 33820 Tampere.

 

KOHDERYHMÄ
Kurssi on suunnattu nuorille (alkaen noin 10 v.) orkesterisoittimien harrastajille, jotka haluavat kehittää muusikkouttaan ja yhteissoittotaitojaan.

Lähtötasona peruskurssitasoinen soittimen hallinta ja nuotinlukutaito.

 

HINTA
175 €, sis. opetuksen sekä lounaat ja välipalat.

Laskutamme kurssimaksun noin kaksi viikkoa ennen kurssin alkua.

 

MUUTA
Kurssin toteutuminen varmistuu ilmoittautumisajan päätyttyä, jonka jälkeen osallistujille lähetetään sähköpostitse lisätietoa kurssista tai ilmoitus kurssin peruuntumisesta. Muistathan tarkistaa myös sähköpostisi roskapostikansion!

 

PERUUTUSEHDOT
Ilmoittautuminen on sitova. Peruutus on maksuton 14 päivää ennen kurssin alkua. Peruutuksista 5 -14 päivää ennen kurssin alkua laskutetaan 50 % kurssin hinnasta. Myöhemmin tehdyistä peruutuksista laskutetaan koko kurssin hinta, samoin jos keskeyttää kurssin. Ylivoimaisen esteen sattuessa ennen kurssin alkamista (esim. oma sairastuminen, jolloin on toimitettava lääkärintodistus), peritään toimistomaksu 50 €. Kurssille osallistuja voidaan vaihtaa ilman erillistä maksua. Ahlmanin koulun Säätiö pidättää oikeuden muutoksiin ja koulutuksen peruuttamiseen.

Lisätietoa:

6.-10.6.2022.

Ilmoittautuminen päättyy 15.5.2022.

Kurssin kouluttajina toimivat jousisoittimien osalta Miia Tepponen, Silva Koskela ja Tuomo Kinnunen. Puhallinsoittajia koulivat Päivi Pöyhönen ja Teemu Salmi. Lyömäsoittimien kouluttajana toimii Harri Lehtinen. Kurssin yhteistyökumppaneina ovat Pirkanmaan musiikkiopisto, Tampereen konservatorio ja TAMK Musiikki.

Kurssin ohjelmisto on monipuolinen ja hauska kokonaisuus, joka sisältää parhaita paloja eri tyylikausilta. Mukana on mm. elokuvamusiikkia sekä orkesterimusiikin kestosuosikkeja. Ohjelmistovalinnat tarkentuvat vielä kurssikokoonpanojen mukaan.

Historiaa

 

NOK, alkuperäiseltä nimeltään Klemetti-opiston Nuorten orkesterikurssi, on yksi Suomen vanhimpia ja suurimpia orkesterileirejä. Vuosien varrella kurssin laajuus ja sisältö on vaihdellut, mutta kurssin keskipisteenä on aina ollut täysimittainen sinfoniaorkesterikokoonpano. Tämän rinnalla on useimmiten toiminut myös laaja puhallinorkesteri. Orkesterisoiton ohella ohjelmaan sisältyy aikataulun salliessa myös kamarimusisointia.

 

Ensimmäisen kerran kurssi järjestettiin vuonna 1961. Opettajina toimivat Suomen eturivin muusikot, ja kapellimestarikaarti kautta NOKin yli 50-vuotisen historian on vaikuttava. Lähes kaikki Suomen merkittävimmät kapellimestarit ovat jossain vaiheessa uraansa johtaneet Klemetti-Opiston sinfoniaorkesteria. Heistä mainittakoon Paavo Berglund, Leif Segerstam, Esa-Pekka Salonen, Atso Almila ja Hannu Lintu. Kahtena viime vuonna sinfoniaorkesterin kapellimestarina on toiminut Jukka Iisakkila ja puhallinorkesterin kapellimestarina Inka Puhakka. Myös suuri osa suomalaisista orkesterimuusikoista on uransa alkutaipaleella opiskellut Nuorison Orkesterikurssilla ja saanut sieltä kimmokkeen ammattiopintoihin. NOKin orkestereiden solisteina ovat vuosien varrella esiintyneet monet suomalaiset huippunimet Pekka Kuusistosta Marzi Nymaniin.

Kysy lisää:

Potrettikuva miehestä.

Sami Kainulainen

Koulutuspäällikkö

Musiikki

 

Uutiskirje