Skip to content
Ammatillista koulutusta, taideaineita, pelilinjoja, lähiruokaa sekä kokous- ja majoituspalveluja maaseutumiljöössä, Tampereen keskustan kupeessa.

Unelmien täyttymistä ei pidä odotella

Tietyt vuodenajat ja kuukaudet ovat korvamerkittyjä uuden alkamisen ja vanhan loppumisen ajanjaksoja. Toukokuun kirkkaudessa ja heräävässä vehreydessä koulut totutusti päättyvät, niin myös Ahlmanin taidealoilla. Vuoden opinnot ovat tulossa päätökseen juuri, kun tontin pensaat, puut ja lukuisat kukat vasta availevat terälehtiään.
Ehkä tämä on symboli myös opintonsa päättäville. Vuoden intensiiviset opinnot mahdollistavat jokaisen oman kukkaan puhkeamisen ja lentoon lähtemisen. Moni on kerännyt vuoden aikana tarvittavaa varmuutta ja osaamista kukoistaakseen sanataiteilijana, muusikkona tai kuvataiteilijana.
Viimeiset viikot kirjoittajalinjalla pyhitämme opintojen loppuunsaattamiseen ja yhteiseen fiilistelyyn. Jäähyväiset tulevat olemaan haikeat, mutta kuten sanotaan: kaikki hyvä loppuu aikanaan ja tästä vasta alkaa varsinainen kirjoittajan tie. Ihminen on usein valmiimpi kuin itse uskookaan. Olen aivan varma, että osasta kirjoittajalinjalaisia Suomen kirjallinen kenttä kuulee vielä.
Vaikka ajatukseni ovat tällä hetkellä täysin kuluvassa lukuvuodessa, katson toki toivorikkaana tulevaisuuteen. Uusi lukuvuosi starttaa elokuun puolenvälin tienoilla. Juuri silloin kun luonto on täysimmillään. Kukat valuvat mettään ja puutarhan puiden oksat roikkuvat hedelmien painosta. Opinnot alkavat, kun yöt ovat kääriytyneet keskikesän valon jälkeen elokuun samettiin. Aamu-usva leijuu laitumien yllä. Ampiaiset ja kärpäset surraavat ja Keltainen talo on auringon lämmittämä, mutta ilmassa on jo aavistus alkavaa syksyä.
Kesän jälkeen on hyvä kääntää uusi lehti elämän muistikirjassa ja aloittaa opinnot. Juuri silloin on hyvä aika lähteä tavoittelemaan unelmiaan kirjoittajuudesta ja päättää, että tänä vuonna näkeekin vaivaa ja tekee työtä omien unelmiensa eteen. Eräs opiskelija sanoi, että vuosi Ahlmanin kirjoittajalinjalla on ollut paras päätös, jonka hän on elämässään tehnyt. Uskon häntä, sillä ajoitus on ollut täysin kohdallaan. Vuoden aikana moni muukin elämän asia on loksahtanut paikoilleen ja näkemys tulevaisuudesta on monipuolisempi.
Näin voi käydä, kun itse on avoin elämälle, kuuntelee omia tarpeitaan ja ajoitus on oikea. Näin voi käydä kenelle vain rohkealle, joka päättää hypätä elämän virtaan ja uskaltaa tehdä päätöksiä oman elämänsä ja itsensä vuoksi. Tommy Taberman sanoo runossaan, että ihmeitä ei pidä odotella, niitä pitää tehdä. Itse lisäisin, että myöskään unelmien täyttymistä ei pidä odotella, vaan sen eteen pitää uskaltaa tehdä töitä.
Ahlmanin kirjoittajalinjan ensimmäisen vaiheen haku on vielä hetken auki.

Helena Murtonen-Leppä, Ahlmanin kirjoittajalinjan vastuuopettaja