Skip to content
Ammatillista koulutusta, taideaineita, pelilinjoja, lähiruokaa sekä kokous- ja majoituspalveluja maaseutumiljöössä, Tampereen keskustan kupeessa.

Siunattu aamuhulluus

Minä pidän siitä, että aamut alkavat Haruki Murakamin kirjalla Mistä puhun kun puhun juoksemisesta. Opettaja lukee aamusivut ja me pörräilemme keltaisen talon luokkahuoneessa hartaasti kuunnellen. Aamurituaalien jälkeen, aloitamme mitä milloinkin, suomalaista kirjallisuushistoriaa (Väinämöisestä Minna Canthiin ja nykypäivän sofioksasiin) tai hahmotamme pelkotekstejä tai ideoimme mainosfilmiä kirjoittajalinjasta.

 

Tällä viikolla olemme punanneet huulia, leikitty filmitähtiä, ihasteltu syyspuita, tunnettu surua riisutuista puista, töpsötelty villasukat jalassa keittämään teetä. vielä hetki aherrusta, vielä kerran luemme toistemme taidokkaita tekstejä, analysoimme niitä hyvällä, rakentavalla tavalla.

 

Maailma, jota rakennamme teksteillä – on hauskaa todellisuudenpakoa, sanataideleikkiä, mutta todellista työtä. Jos uskallamme, meillä on monta paikkaa, jonne voimme matkustaa, tekstit ovat vahvasti meidän, tämä lokakuu orastava ja täällä keltaisen talon luokkahuoneessa on hyvä olla! Ei minulla muuta, jatkakaa harjoituksia arvon toverit!

 

Kirjoittanut Viola