Skip to content
Ammatillista koulutusta, taideaineita, pelilinjoja, lähiruokaa sekä kokous- ja majoituspalveluja maaseutumiljöössä, Tampereen keskustan kupeessa.

Ovi taideopetuksen tulevaisuuteen avattiin Ahlmanin ainutlaatuisissa kuvataidetiloissa!

Henkilöt kuuntelemassa istuen, kun nainen puhuu heidän edessään.

Oriveden Opisto Goes Ahlman -kutsuvierastilaisuus järjestettiin kampuksen konehalliin saneeratussa kuvataiteen opetustilassa, Ateljee Värinässä, jota on mittavan satsauksen ja ainutlaatuisen maalaismiljöön takia tituleerattu jopa maan parhaaksi.

Kuvataiteen koulutuspäällikkö Sampsa Virkajärven mukaan korkea konehalli on täydellinen valinta kuvataideopetukseen. Valaistus on työskentelyn kannalta toimiva ja yhtenäistä seinäpintaa riittää.

– Kuvataideopetus tarvitsee omat tilat ollakseen laadukasta. Koulutusmuoto ei ole halvin mahdollinen ja tilojen monikäyttöisyys vaikuttaa opetuksen laatuun. On todella harvinaista, että kuvataide saa Suomessa näin hyvät tilat, Virkajärvi kiittelee.

Maineikkaiden opistojen yhdistyminen nivoo eri koulutusaloja mielenkiintoisesti yhteen.

– Rajoja rikkovat koulutusalat luovat aina uutta. Toivonkin tänne monia uusia ja ennakkoluulottomia toimintatapoja, Ahlmanin koulun säätiön hallituksen puheenjohtajan Heidi Tanhua totesi avajaispuheessaan.

 

Taidekeskustelua ja lähiruokaa

Taiteen tehtävä on herättää aitoa ja aktiivista dialogia. Ahlman nosti estradille pirkanmaalaisia taidevaikuttajia keskustelemaan taiteen opetuksen tärkeydestä. Yksinkertaisimmillaan taide tarjoaa keskustelijoiden mukaan mielekästä elämää –  bensaa suoniin ja sisältöjä arkeen. Se myös lisää yhteisön ja yksilön hyvinvointia.

Rehtori Taina Eweissin mukaan soten nostaminen mukaan keskusteluun oli tärkeää, sillä taiteen pitää päästä läheisempään yhteistyöhön ympäröivän maailman kanssa.

– Taiteen tulisi kuulua kaikille ja kaikkialle, mutta tämä ei vielä toteudu. Meidän tulee kehittää toimintaamme laajalla mittakaavalla ja monesta näkökulmasta.

Eweiss sanoo olevansa lähitulevaisuuden suhteen kiitollisissa ja odottavissa tunnelmissa.

– Moni sekä Ahlmanin että Oriveden Opiston henkilökunnasta on käyttänyt satoja työtunteja, että kaikki on varmasti valmiina uuden lukuvuoden aloittamiseen. Tulevaisuus tuo mukanaan paljon hyvää, Eweiss tiivistää.

Loppuhuipennuksena vieraita hemmoteltiin lähiruualla. TAMK:n restonomiopiskelija Mira Järvisen suunnitteleman ja kokoaman menun idea oli hankkia kaikki ainesosat läheltä. Suomenkarjahampurilaisten kanssa tarjoillun herkullisen majoneesin kuusenkerkät olikin poimittu kampuksen omista puista. Siemennäkkäri Selinin Sinisestä tehdyllä moussella, jota maustoi raparperi, oli oivallinen makukokonaisuus. Jälkiruokana tarjoiltiin koivumarengilla kuorrutettua juureskakkua sekä pannacottaa mustikkakiilteellä.