Skip to content
Ammatillista koulutusta, taideaineita, pelilinjoja, lähiruokaa sekä kokous- ja majoituspalveluja maaseutumiljöössä, Tampereen keskustan kupeessa.

Olemme tässä ja kirjoitamme

Jokainen kirjoittajalinjalainen sai vielä kerran mahdollisuuden kommentoida kulunutta lukuvuotta.  Varoitus! Luettuasi alla olevat kokemukset saatat huomaamattasi ohjautua täyttämään AhlmanEdun kirjoittajalinjan hakulomakkeen.

 

Tämä vuosi on ollut sellainen, mitä en olisi koskaan uskonut kokevani. Olen ollut niin auki menneisyyteni kuin tämän hetken suhteen kuin vain voi olla. Olen saanut kokea paljon, kasvaa ihmisenä ja kirjoittajana. Olen saanut olla osana ihanaa ryhmää ja se on kruunannut tämän opiskeluvuosikokonaisuuden.

-Suvi

 

Vaikka kaikki tuntuukin hajoavan käsiin, niin olen täällä löytänyt itsestäni rauhan, joka muistuttaa, ettei kaikki pääty tähän.

-Kaisa

 

Lootuksen juuresta, entsyymien tyköä, nousee kupla ja harhailee kukkien täyteiseen virtaan, joka putouksessa puhkeaa osaksi suurta ilmaa maailmankaikkeuden kannen alla, eikä itseään lopulta osaa määritellä sen ihmeellisemmin. Hämähäkki kiipeilee muistikirjan reunamilla, jossain sitä aina tuntee asuvansa, tuulee tai ei. Sillä koti on minussa. Maanantaina puiden vihreä oli kauniimpi ja voikukansiemenet, hahtuvat auringossa metsän edessä.

-Jussi

 

En kadu hetkeäkään.

-Jukka

 

Vuosi on lyhyt aika, mutta sen aikana ehtii tekemään ja oppimaan paljon uusia asioita, jotka kantavat elämässä kirjoittajalinjan jälkeen. Minulla ei olisi ollut mitään järkevämpää tekemistä tässä vaiheessa elämää. Työt ja maisteriopinnot saivat hetken odottaa. En kertaakaan ole katunut olevani kirjoittajalinjalla.

-Madeleine

 

En osaa kuvitella, millainen ihminen olisin, jos en olisikaan tullut tänne. Millaisen tulen, palon, ilon ja löytämisen riemun olisin jättänyt kokematta. Tänä vuonna palasin itsekseni – palasin kirjoittajaksi. Suren kaiken tämän päättymistä, mutta iloitsen siitä, että kirjoittajuus on minussa. Tulen muistamaan tämän vuoden aina.

-Maria

 

Opinnot kirjoittajalinjalla ovat vastanneet odotuksiani täydellisesti. Tämä on ollut elämäni onnellisin vuosi. <3

-Emmi

 

Kymmenen kuukautta on kestänyt yhteinen tanssimme. Olemme laulaneet, taputtaneet, lyöneet jalalla rytmiä. Vuorotellen olemme astelleet ringin keskelle muiden ihailtavaksi ja asettamaan itsemme alttiiksi. Yhdessä olemme etsineet rytmin, kannustaneet toisiamme. Tanssimme on tallentunut moninaisiin vihkoihin, tiedostoihin, paperilappusille sekä sydämiimme. ¡olé!

-Annele

 

Kirjoitan, koska Keltaisessa talossa on turvallista olla ja päästää irti, kerrankin hylätä varovaisuus ja hallinnan tarve. Kirjoitan luomisen ilosta, vimmasta, pakosta, vaistonvaraisesta tarpeesta, jonka joku jo kohdussa kaiversi sormenpäihini. Kirjoitan, koska se saa minut voimaan hyvin. Kirjoitan, koska olen tässä. Olen tässä, koska kirjoitan. Ympyrä sulkeutuu ja alkaa aina alusta. Seison sen keskellä, kädet kaivon kammella, auringon läikät paljailla käsivarsilla. Silmissä tuli, joka vuoroin hiipuu, vuoroin roihahtaa, vaan ei koskaan sammu.

-Essi