Skip to content
Ammatillista koulutusta, taideaineita, pelilinjoja, lähiruokaa sekä kokous- ja majoituspalveluja maaseutumiljöössä, Tampereen keskustan kupeessa.

Miksi opiskelisin Ahlmanin kirjoittajalinjalla?

Lyhythiuksinen nainen katsoo ulos ikkunasta talossa, jossa violetit seinät.

 

Lukuvuoden kestävä Ahlmanin kirjoittajalinja on elämys. Oriveden opiston perinteinen kirjoittajalinja siirtyi muiden taidelinjojen ja pelilinjojen kanssa Orivedeltä Tampereelle vuonna 2018 ja alkoi luomaan nahkaansa uudelleen. Ahlmanin sadunomainen kartanomiljöö keskellä elämää sykkivää Tamperetta tarjoaa inspiroivan ja äärimmäisen kauniin ympäristön taiteen tekemiselle.

 

Panosta itseesi. Toteuta salainen haaveesi. Ahlmanilla sinulla on rauha etsiä ja löytää oma kirjoittajaidentiteettisi. Pääset tutustumaan eri kirjallisuuden lajeihin ammattitaitoisten opettajien johdolla ja syventymään asioihin, jotka sinua kiinnostavat. Opettajina toimivat muun muassa Laura Paloheimo, Siri Kolu, Daniil Koslov (Susinukke Kosola), Heikki Salo, Päivi Haanpää ja Niina Hakalahti.

 

Kirjoittajalinjalle voit hakea juuri sellaisena kirjoittajana kuin tällä hetkellä olet. Sinulla ei tarvitse olla ennalta hankittua koulutusta, kirjallisia meriittejä tai mitään erityistä osaamista, sillä etsivä löytää ja koputtavalle avataan. Kaikkein tärkeintä on sisäinen motivaatiosi kehittyä kirjoittajana ja kykysi sitoutua opiskeluun lukuvuodeksi. Koskaan et voi tietää, missä suuren idean kipinä kytee. Mitä avoimemmin pystyt suhtautumaan opintoihin, itseesi kirjoittajana ja kanssakulkijoihisi, sitä paremmin Ahlmanin kirjoittajalinjan opintokokonaisuus sinua palvelee.

 

Mitä jos hyppäisit hetkeksi oravanpyörästä? Kirjoittajalinja on tarkoitettu kaikille kirjoittamisesta kiinnostuneille. Se on upea mahdollisuus pitää sapattivapaata ja tavoitella unelmiaan. Jos olet pöytälaatikkokirjoittaja ja aina haaveillut omasta ajasta ja tilasta kirjoittaa, Ahlmanin kirjoittajalinja on sinua varten. Jos sinulla on romaanikäsikirjoituksen tai runokokoelman aihio, ja haluaisit työstää sen loppuun, Ahlman on sinua varten.  Jos haluat kokeilla jotain täysin uutta ja viettää erilaisen vuoden inspiroivassa ympäristössä elämää ihmetellen ja siitä kirjoittaen, Ahlman on sinua varten. Jos tähtäät kirjoittajan ammattiin ja koet tarvetta teroittaa kynää tulevia opintojasi tai ammattiasi silmällä pitäen, Ahlman on sinua varten.

 

Kirjoittajaksi tullaan kirjoittamalla eli kovalla työllä. Mikään suora tie julkaisevaksi kirjailijaksi ja television paneelikeskustelijaksi kirjoittajalinja ei ole, mutta toki sekin on mahdollista. Ahlmanin kirjoittajalinjan vuosi koostuu proosan, lyriikan, draaman ja tietokirjoittamisen opintokokonaisuuksista. Näiden lisäksi jokaisella on mahdollisuus työstää omaa kirjallista projektiaan ja saada siitä palautetta. Kurkistamme suomalaiseen kirjallisuushistoriaan, tutkimme omaa elämäämme kirjoittamisen lähteenä ja hiomme tärkeintä työkaluamme eli äidinkieltä pintaa syvemmältä. Luova kirjoittaminen, erilaiset inspiroivat harjoitukset ja lukeminen ovat olennainen osa opintoja. Opintokokonaisuus on kaikille sama, mutta tilaa on toiveille ja uusille avauksille.

 

Kirjoittaja ei ole introvertti nysvääjä! Ahlmanin kirjoittajalinja ottaa osaa elävään suomalaiseen kirjallisuuskenttään. Tutustumme yhdessä kentän ilmiöihin, käymme kirjamessuilla ja kirjoitamme blogia. Kirjoittajalinjalla on mahdollista käyttää omaa kirjallista erityisosaamista hyödyksi ja olla mukana järjestämässä tempauksia, iltamia ja tapahtumia. Kirjoittamisen lisäksi opintoihin kuuluvat olennaisena osana keskusteleminen, tekstipajatyöskentely ja yhdessä tekeminen. Avoin ja hyväksyvä ryhmähenki auttaa jokaista pääsemään kohti omaa yksilöllistä tavoitettaan.

 

Kirjoittanut: Helena Murtonen-Leppä, kirjoittajalinjan vastuuopettaja