Skip to content
Ammatillista koulutusta, taideaineita, pelilinjoja, lähiruokaa sekä kokous- ja majoituspalveluja maaseutumiljöössä, Tampereen keskustan kupeessa.

Matkailualan opiskelijan terveiset

Nainen lumisten puiden edessä.

Moi kaikille! Olen Ahlmanin matkailualan toisen vuoden opiskelija Alena. Tällä hetkellä teen matkailupalvelujen markkinointiviestinnän osatutkintoa Ahlmanilla. Haluaisin tutustuttaa uudet hakijat ja opiskelijat Ahlmanin koulutuksiin!

Olen kotoisin Venäjältä, Petroskoista. Venäjällä valmistuin yliopistosta matkailu- ja palvelunalan asiantuntijaksi vuonna 2013. Sitten mietin, että muuttaisin Suomeen, koska se on kaunis ja uniikki maa! Tein näin ja aloin opiskelemaan Ahlmanilla elokuussa 2018. Ennen Ahlmania olin opiskellut Outokummussa ja valmistuin kuvataiteilijaksi vuonna 2017.

Olin yllättynyt siitä, että Ahlman tarjoaa paljon monipuolisia ja mielenkiintoisia koulutuksia! Täällä on mahdollista mm. suunnitella projekteja ja tehdä harjoittelua oman aikataulun mukaan. Se on kivaa! Opiskelua tapahtuu myös työpaikoilla, mikä antaa ehdottomasti hyvää kokemusta ja hyödyllistä uutta tietoa. Opiskelijat voivat löytää työharjoittelupaikoista vakituisia työpaikkoja itselleen sekä samalla tutustua uusiin ihmisiin harjoittelun kautta. Koin tämän itse, kun viime kesällä sain työpaikan lomakylän vastaanotossa Etelä-Savossa, ihan upealla Saimaan rannalla!

Syksyllä sain harjoittelupaikan Scandic Koskipuiston hotellin vastaanotosta ja se kesti noin 10 viikkoa. Sain erinomaisen mahdollisuuden tutustua hotelliin toimintaan, puhua ja kehittää suomen sekä englannin kielen taitojani.

Opiskelun ohessa voi löytää aikaa myös harrastuksille! Itse harrastan maalaamista öljy- ja vesiväreillä sekä piirrän postikortteja, kuvituksia ja sarjakuvia kirjoihin ja aikakausilehtiin. Ahlman tukee luovuuttani ja otti Tilapuotiin myyntiin postikorttejani.

 

Koulun jälkeen siirryn edelleen samaan suuntaan – työskentelen ja opin koko ajan jotain uutta! Mukavaa talven aikaa kaikille!

 

Teksti, kuva ja kuvitukset: Matkailualan opiskelija Alena Vyshemirskaia