Skip to content
Ammatillista koulutusta, taideaineita, pelilinjoja, lähiruokaa sekä kokous- ja majoituspalveluja maaseutumiljöössä, Tampereen keskustan kupeessa.

Matkailualan opiskelija Jussi – Ahlmanin podcastien takana

 

Jussi Siven opiskelee Ahlmanilla matkailualaa toista vuotta. Jussi hakeutui Ahlmanille ja matkailualalle uusien tuulien mukana.

”Taustaltani olin kampaaja ja tein myös meikkitaiteilijan hommia, eli hyvin erilaista työtä. Jouduin lopettamaan hommat allergisoitumisen takia. Eteen tuli iso kysymys – mitä mä tekisin seuraavaksi”, Jussi kertoo.

Jussin kriteerinä oli, että hän lähtee opiskelemaan alaa, mitä hän ei koskaan ole ajatellutkaan.

”Se pitää mielen avoimena ja kirkkaampana. Tutkiskelin netistä erilaisia vaihtoehtoja ja törmäsin Ahlmaniin. Se tuntui hyvältä ja vaikutti tosi mukavalta paikalta lähellä kaupunkia, mutta kuitenkin maalla”, Jussi jatkaa.

Opinnoissa parasta ja mieleenpainuvinta on ollut podcastien tekeminen. Jussi suorittaa parhaillaan markkinointiviestinnän osatutkintoa, ja tekee Ahlmanille podcasteja projektina.

”Tämä on ehdottomasti ollut kivointa ja mieleenpainuvinta Ahlmanilla! Minulla tuli vahvempi tunne siitä, että haluan tehdä töitä jatkossa yrittäjämäisesti. Saan tässä projektissa oikeasti haastaa itseäni ja samalla luoda jotain uutta.”

Jussi sai paljon vastuuta podcastien tekemiseen Ahlmanin markkinointitiimiltä ja se tuntui hänestä hyvältä, mutta myös haasteelliselta. Valinnan varaa on paljon, kun saa itse suunnitella alusta lähtien.

”Podcastien tekemisessä parasta on puhuminen. Se tuntuu luontevalta ja moni on sanonut, että minulla on hyvä ääni. Ajattelin, että miksipä en sitä käyttäisi hyödyksi. Mietin myös, että olisi mahtavaa, jos pääsisin hyödyntämään ääntäni ja osaamistani tulevaisuudessa esimerkiksi äänikirjojen lukijana tai muussa vastaavassa”, Jussi jatkaa.

Ahlmanilla kerätyt referenssit ja itse hankitut laitteet hyödyttävät jatkossa ja avaavat monia mahdollisuuksia. Podcastien tekeminen on myös haasteellista ja luo paljon vastuuta. Aikatauluttaminen, tilanteen hallitseminen, organisointi ja monet muut asiat hankaloittavat toisinaan tekemistä.

”Aika on yrittäjälle arvokasta ja se luo tietynlaisia haasteita haastatteluiden suhteen. Haasteellisinta on myös valmistautuminen, preppaaminen ja tiedon etsiminen ennen kuin lähtee haastattelemaan”, Jussi avaa.

Tulevaisuus on vielä avoin. Jussi haluaisi jatkossa keskittyä mahdollisesti esimerkiksi sosiaalisen median sisällöntuottamiseen tai luoda jotain uutta omana itsenä.

”Minun mielestäni kannattaa ehdottomasti tulla avoimin mielin Ahlmanille! Mun täytyy vielä promota, että kannattaa kuunnella tekemäni podcast, jossa kerron millaista on opiskella Ahlmanilla. Mulla on oma vapaus suorittaa opintoja juuri sellaisena kuin haluan ja tehdä sellaisia projekteja, mitä mä haluaisin tehdä”, Jussi kertoo.

 

Kuuntele Jussin podcast Spotifysta Ahlmanin kanavalta ”Ajatuksia opiskelijoilta” klikkaamalla tästä!

Kiinnostaako matkailuala? Hae mukaan ja katso lisää klikkaamalla tästä!

 

#ahlman #matkailuala