Skip to content
Ammatillista koulutusta, taideaineita, pelilinjoja, lähiruokaa sekä kokous- ja majoituspalveluja maaseutumiljöössä, Tampereen keskustan kupeessa.

Lupa kirjoittaa! Nyt on mun vuoro

Tervetuloa Ahlmanin kirjoittajalinjan blogin lukijaksi!
Hienoa, että löysit perille. Lupa kirjoittaa on kirjoittajalinjan opiskelijoiden ja opettajan ylläpitämä moniääninen blogi, jossa kirjoittajalinjalaiset  julkaisevat tekstejään, oivalluksiaan ja ajatuksiaan kirjoittamisesta. Blogi toimii myös kertomuksena siitä, minkälaista on elää ja opiskella kirjoittajan elämää vapaan sivistystyön maailmassa ainoana tavoitteenaan kehittyä kirjoittajana ja kenties vielä joku päivä elättää itsensä kirjoittamalla. Moni kirjoittajalinjan käynyt on löytänyt itselleen ammatin kirjoittamisen parista kirjailijana, runoilijana, sanataiteen opettajana, kolumnistina, käsikirjoittajana, toimittajana tai sisällöntuottajana.
Tie ei ole mutkaton, eikä aina niin aurinkoinenkaan, mutta perille päästäkseen on käytävä matkaan.
Ahlmanin kirjoittajalinja pitää yllä legendaarisen Oriveden opiston maineikkaita perinteitä, mutta katsoo vahvasti tulevaisuuteen. Tänä syksynä parisenkymmentä motivoitunutta ja lahjakasta opiskelijaa aloitti vuoden kestävän matkansa kohti omia unelmiaan. Nyt viimein on mahdollisuus ja oma vuoro keskittyä siihen, mitä todella haluaa elämässään tehdä. On mahdollisuus kokeilla siipiään, hengittää syvään ja antaa mennä.
Kirjoittajalinja kokoontuu päivittäin keskellä kaunista Ahlmanin miljöötä yli sata vuotta vanhassa keltaisessa talossa opiskelemaan kirjoittamista, eri tekstilajeja, niiden teoriaa ja kirjallisuutta.
Ensimmäisen kuukauden sisällä ryhmähenki on ehtinyt muodostua jo hyvin tiiviiksi ja oma kirjoittava, ystävällinen katras on syntynyt.
Vain kirjoittava ihminen voi todella ymmärtää toista kirjoittavaa ihmistä.
Oman kirjoittajaminän syntymisen ja luovuuden kannalta on tärkeää olla rohkea. On uskallettava mennä kohti sitä, josta todella haluaa kirjoittaa. On uskallettava kohdata oma luovuuden alkulähteensä,  mutta on myös uskallettava poiketa polulta. Tämän takia ymmärtävän ja kannustavan viiteryhmän, ystävällisen katraan, merkitystä ei voi olla korostamatta. Kirjoittaessamme olemme aina herkän ja henkilökohtaisen äärellä.Matkaan on siis lähdetty ryminällä, ja tämä on vasta alku. Aurinko on paistanut Ahlmanin keltaiseen taloon ja pöly nurkista on lähtenyt liikkeelle. Luvassa on puutuneita pakaroita, euforisia oivalluksia, suuria tunteita ja uusia kokemuksia. Itkulta ja hammasten kiristelyltäkään emme tule välttymään. Pettymykset, hidasteet ja mielen kultaniityillä ajoittain kiiriskelevä paksu sumu kuuluvat asiaan luovuuden ja taiteen äärellä. Mutta kirjoittajalinja on valmis, sillä vain kaikin aistein ja tuntein elämme kirjoittamisen arvoista elämää.
Kirjoittaja on Ahlmanin kirjoittajalinjan ja kirjallisuuden vastuuopettaja Helena Murtonen-Leppä, FM, äidinkielen ja kirjallisuuden sekä kirjoittamisen opettaja, kirjoittaja, kuuntelija ja aktiivinen toimija.