Skip to content
Ammatillista koulutusta, taideaineita, pelilinjoja, lähiruokaa sekä kokous- ja majoituspalveluja maaseutumiljöössä, Tampereen keskustan kupeessa.

Loppu on lähellä – oletko valmis?

Minä olen. Ensi viikolla. Jos ihan tarkkoja ollaan, olen valmis keskiviikkona 20.5., jolloin Ahlmanin kirjoittajalinja päättyy ja saan käteeni todistuksen, joka jatkossa fyysisesti tulee muistuttamaan minua yhden unelman toteuttamisesta. Olen ylpeä itsestäni ja kuluneesta vuodesta!

 

Mieli on näin loppumetreillä haikea, ja olenkin kävelemässä jo kohti porttia, jonka takana odottaa paitsi kesä myös uudet tuulet. Tämä haikeus tuntuu hyvältä: se nimittäin muistuttaa siitä, että olen tullut erään tien päähän, jonka kulkeminen on ollut minulle tärkeää ja jonka varrelta olen kerännyt paljon asioita, jotka ovat auttaneet minua katsomaan itseäni, elämääni ja kirjoittajuuttani aivan eri tavalla.

 

Vuosi kirjoittajalinjalla on antanut paljon. Se on rohkaissut minua kulkemaan ja pysymään kirjoittajan tiellä, jonka varrella tulee varmasti olemaan myötämäkiä, mutta myös varmasti piikkisiä ruusupensaita, joihin epäilemättä tulen aika ajoin kaatumaan. Aion kuitenkin nousta pettymyksen pensaasta ja vastamäet ylös, sillä tiedän, mitä olen ja mitä kohti jatkan. Unelmat kasvavat kuitenkin aina edessä päin!

 

Tämän lukuvuoden jälkeen on helppo jatkaa kirjoittajataivaltaan, sillä kanssakulkijoina on samanhenkisiä ihmisiä ja paljon uusia tietoja ja taitoja, joita voi hyödyntää kirjoittajan elämän jokaisessa käänteessä. On ollut ihanaa kirjoittaa ja keskustella jo taitavien, erilaisten tekstintekijöiden kanssa.

 

Kirjoittajavuotta ei ole tarvinnut viettää tyhjiössä. On ollut ilo kulkea kirjoittajan taivalta kirjoittajalinjan vastuuopettaja Helena Murtonen-Lepän johdolla, joka on luotsannut linjaa taitavasti siten, että jokainen varmasti pääsee omalla, yksilöllisellä kirjoittajapolullaan eteenpäin. Sen lisäksi on ollut etuoikeus saada opetusta, inspiraatiota, palautetta, taitoja ja uusia näkökulmia kirjoittaja-ammattilaisilta, kuten Harri István Mäeltä, Janette Hannukaiselta, Siri Kolulta, Laura Paloheimolta, Heikki Salolta, Päivi Haanpäältä ja Niina Hakalahdelta.

 

Loppu on lähellä, mutta ei hätää. Portille on vielä vähän matkaa, ja polun pinta on tasainen. Loppumatkan aion kulkea hitaasti nautiskellen. Portin takana odottaa jotain uutta ja varmasti merkittävää, jota on mukava sitten sen ajan tultua kokea näistäkin kokemuksista ammentaen!

 

Kirjoittajakuplasta

 

Kaarina Lappalainen
kirjoittajalinja 2019-20