Skip to content
Ammatillista koulutusta, taideaineita, pelilinjoja, lähiruokaa sekä kokous- ja majoituspalveluja maaseutumiljöössä, Tampereen keskustan kupeessa.

Koulutusyhteistyö Arto Rastaan kanssa tarjoaa opiskelijoille mahdollisuuden tähdätä ravintola-alan huipulle!

 

Ahlmanin uudessa Huippukokki ja -tarjoilija -koulutuksessa Tampereella voit tähdätä yhteistyössä Arto Rastaan kanssa alan huipulle! Ravintola- ja catering-alan perustutkinto antaa monipuoliset ja hyvät taidot muun muassa ruoanvalmistuksesta tarjoiluun sekä vastuullisuudesta ja lähiruoasta asiakaspalveluun. Koulutus räätälöidään opiskelijalle sopivaksi.

Huippukokki ja -tarjoilija koulutuksessa on mahdollisuus kehittyä huippuammattilaiseksi. Helsingissä uudenlainen koulutuskonsepti on alkanut syksyllä 2020 ja nyt keväällä voi hakeutua myös Helsingin lisäksi Tampereella alkavaan koulutukseen. Helsingissä huippuammattilaisuutta on edistämässä Olo Groupin ravintolat ja Tampereella Arto Rastaan ravintolat Periscope ja Dining26.

”Huippukokki ja -tarjoilija koulutusten tavoitteena on nostaa ravintola-alan profiilia sekä innostusta ja kiinnostusta alaa kohtaan. Tilanteesta huolimatta uskomme, että koronan jälkeen alalle kaivataan edelleen niin työntekijöitä kuin opiskelijoitakin”, kertoo Ahlmanin vastuuvalmentaja Katri Koivula.

 

Huippukokki -konsepti alkoi Helsingissä viime vuoden elokuussa ja se on todettu toimivaksi sekä hyväksi kokonaisuudeksi. Ahlmanilla halutaan laajentaa toimivaa konseptia myös Tampereelle.

”Tämä on mielenkiintoinen alusta luoda uutta koulutustyyliä. Jos peilaan esimerkiksi omaa historiaani, niin parhaimmat sekä tärkeät opit sain kentältä huippukeittiömestareilta, jotka jakoivat osaamistaan sekä asennetta tätä työtä kohtaan”, Arto Rastas kertoo.

Opiskelijat pääsevät näkemään Tampereella kahden erilaisen ravintolan eron sekä miten catering-toiminta toimii. Arto Rastaan ravintoloissa opiskelijoilla on tarjolla monipuolinen ympäristö.

”Koulutustapa, mitä tarjoamme opiskelijoille, on tehokkaampi tapa oppia ja soveltuu nimenomaan niille, jotka haluavat tähdätä korkealle. Tällä tyylillä pääsemme tekemään opiskelijoista kerralla huippuammattilaisia”, Arto Rastas jatkaa.

 

 

Yksilöllisen opintopolun avulla opiskelija voi syventää jo olemassa olevaa osaamistasi tai aloittaa tyhjältä pöydältä. Opiskelija voi olla alanvaihtaja, suorittanut toisen asteen koulutuksen tai opiskelijalla voi olla osaamista entuudestaan ravintola-alalta. Työllistymismahdollisuudet ovat hyvät koulutuksen jälkeen.

”Meillä opiskelun jälkeen on todella hyvät työllistymis- sekä etenemismahdollisuudet. Esimerkiksi Ahlmanin viiden vuoden takaa olevista opiskelijoista osa on esimerkiksi esimiesasemassa. Etenemismahdollisuuksia on moneen suuntaan, jos siihen on asennetta sekä halua”, Ahlmanin vastuuvalmentaja Tuuli Lähteinen kertoo.

Kokki- ja tarjoilijatyöt vaativat koulutusta ja osaamista hyvän asenteen lisäksi.

”Usein ajatellaan, että tarjoilijaksi voi tulla kuka tahansa ilman varsinaista koulutusta, mutta tosiasiassa tarjoilijan työ on todella vaativaa työtä. Tarjoilijan tehtävässä täytyy olla esimerkiksi tuotetuntemusta sekä tarjolla olevan ruoan ja juomien oikeanlaista yhdistämistä”, Tuuli Lähteinen jatkaa.

 

Työvaltainen oppiminen tapahtuu Tampereella Arto Rastaan ravintoloissa, Ahlmanilla puolestaan opiskelija hankkii osaamista tiimioppimisesta sekä yhteisistä tutkinnonosista, kuten matematiikasta ja äidinkielestä. Myös yrittäjyyden teoriaan liittyvät osaamiset voi hankkia Ahlmanilta. Helsingin Huippukokki -opiskelijoista yli puolet ovat kiinnostuneita yrittäjyydestä sekä oman ravintolan perustamisesta.

”Opiskelija pääsee heti kokemaan oikean elämän ravintolassa. Tuleville opiskelijoille emme rajaa työtehtäviä, vaan otamme heidät mukaan meidän normaaliin toimintaamme, eli opiskelija on meillä kuin yksi työntekijöistämme. Sen lisäksi opiskelijat saavat hyvät eväät oman ravintolan pyörittämiseen tulevaisuudessa. Uskoisin, että suurin osa opiskelijoista haluaa jossain vaiheessa yrittäjäksi ja tähdätä omaan ravintolatoimintaan”, Arto Rastas kertoo.

 

Huippukokki ja -tarjoilija koulutukseen Tampereelle ja Helsinkiin voi hakeutua Ahlmanin kevään haussa 7.4.2021 asti ja jatkuvassa haussa tämän jälkeen. Koulutus alkaa 9.8.2021. Koulutuksesta löytyy lisää tietoa sekä hakuohjeet: https://ahlmanedu.fi/koulutushaku/ravintola-catering-ala/

 

Lisää tietoa antaa:

Katri Koivula, vastuuvalmentaja Ahlman, 050 462 9341, katri.koivula@ahlman.fi

Tuuli Lähteinen, vastuuvalmentaja Ahlman, 050 5355 179, tuuli.lahteinen@ahlman.fi

Arto Rastas, 041 505 8341, arto@artorastas.fi