Skip to content
Ammatillista koulutusta, taideaineita, pelilinjoja, lähiruokaa sekä kokous- ja majoituspalveluja maaseutumiljöössä, Tampereen keskustan kupeessa.

Koulutussopimusjakso Ahlmanilla

Matkailualan koulutussopimusjakso eli ”koso” alkoi meillä marraskuun alussa. Koronatilanteen vuoksi oma koulutussopimusjaksoni hankaloitui, ja loppuvuoden suoritin Ahlmanilla tehden erilaisia työtehtäviä asiakaspalveluun sekä markkinointiin liittyen.

 

Marraskuussa perehdyin lähialueen yrityksiin, jotka voisivat olla kiinnostuneita Ahlmanin Tilameijerin tuotteista. Suunnittelin flyer-mainokset ja lähetin niitä yrityksille sähköpostitse. Kävimme myös muutamissa yrityksissä paikan päällä henkilökohtaisesti, ja veimme esitteet ja maistiaiset sekä kerroimme tarkemmin Ahlmanin Tilameijerin tuotteista. Marraskuussa kävin myös palvelupäällikön Leenan meijerituotemaistatuksessa, jotta tietäisin entistä paremmin, minkälaisia tuotteita myisin yrityksille.

 

Marraskuun aikana suunnittelin myös jouluisen flyer-mainoksen Selinin sinihomejuusto -alennuksesta ja lähetin sen koulun henkilökunnalle sähköpostitse. Tilauksista tein koonnin, jotka sitten lähetin eteenpäin meijerille. Omaan koulutussopimus paikkaan minun piti päästä joulukuun alusta alkaen, mutta Pirkanmaan uusien ja tiukempien koronarajoituksien vuoksi paikka meni väliaikaisesti kiinni. Onneksi ei tarvinnut murehtia, sillä Ahlmanin puolesta ideat eivät loppuneet kesken ja työt jatkuivat.

 

Seuraavaksi teimme pienimuotoista esittelyvideota Ahlmanin joululaatikoista. Suunnittelimme, kuvasimme ja editoimme yhdessä markkinointisihteerin Jennin kanssa. Video julkaistiin Ahlmanin Tilapuodin Instagram-tilillä. Tämän jälkeen suunnittelin Ahlmanin eri palveluille asiakastyytyväisyyslomaketta. Kokosin valmiiksi kysymyksiä, joita palveluiden käyttäjiltä haluttaisiin kuulla.

 

Viimeisen viikon ennen joululomaa olin koululla avustamassa jouluruokakassien pakkaamisessa, asiakkaiden vastaanottamisessa sekä vein tilauksia asiakkaille. Suuri määrä joulutilauksia noudettiin ja lähetettiin kyseisen viikon aikana. Samalla viikolla olin myös pitämässä meijerituotemaistatusta uudelle toimitusjohtajallemme Juhalle. Tämäkin oli aivan uusi asiakaspalvelukokemus itselleni, josta selvisinkin hyvin!

 

Kahdessa kuukaudessa kerkesin tekemään huiman määrän erilaisia tehtäviä. Monenlaiset asiakaskohtaamiset, yhteydenotot ja muut avustavat työt ovat opettaneet minua paljon. On ihanaa huomata, kuinka opiskelijoiden taitoihin ja kykyihin luotetaan Ahlmanilla. Täytyy vain uskaltaa tehdä, aina se jotenkin onnistuu! Tämä on omasta mielestäni paras tapa oppia uusia asioita ja kehittyä. Kahden kuukauden hyvin monipuolisen oppimisjakson jälkeen olen taas entistä valmiimpi erilaisiin kohtaamisiin, järjestelmiin ja tilanteisiin sekä ennen kaikkea itsevarmempi luottamaan omaan tekemiseen.

 

 

Sannin suunnittelema mainos Tilameijerin tuotteista.

 

 

Kirjoittaja: Ahlmanin matkailualanopiskelija Sanni Kaaja