Skip to content
Ammatillista koulutusta, taideaineita, pelilinjoja, lähiruokaa sekä kokous- ja majoituspalveluja maaseutumiljöössä, Tampereen keskustan kupeessa.

Hyvä ahlmanilainen, asiakkaamme, ystävämme, kumppanimme

Henkilöstön ryhmäkuva.

17.3.2020       

Hyvä ahlmanilainen, asiakkaamme, ystävämme, kumppanimme

 

Tällä viikolla Suomi sulkee oviaan ja olemme kaikki tilanteessa, jossa emme ole olleet koskaan ennen. Hallitus on eilen todennut maamme olevan poikkeusoloissa ja sen johdosta on annettu useita merkittävästi kansalaisten elämää ja toimintaa koskevia ohjeita ja rajoituksia. Näiden tarkoituksena on vain ja ainoastaan ihmisten terveydentilasta ja hyvinvoinnista huolehtiminen sekä yhteiskunnan toimintakyvyn turvaaminen.

Kun ihmisten liikkumista ja kokoontumista rajoitetaan, on tärkeää pitää kiinni elämän tärkeistä asioista, joihin myös opiskelu kuuluu. Me teemme kaikkemme, jotta opiskelijamme voivat edelleen edetä opinnoissaan, suorittaa tutkintoja, valmistautua pääsykokeisiin ja saada tarvittaessa myös ohjausta. Koska opiskelijoidemme ja henkilökuntamme terveys on kaiken muun edellä, koulutustoimintamme on tämän viikon alusta alkaen tapahtunut pääosin verkon välityksellä.

 

Vilkas Ahlmanin mäki hiljenee, kun myös asiakkaidemme lähiviikkojen koulutukset, kokoukset, juhlat ja muut tilaisuudet ovat peruuntuneet. Moni hieno suunnitelma on osoittautunut turhaksi, innolla odotettu juhla on vaihtunut omassa keittiössä nautittaviin pullakahveihin ja monen kiireen täyttämästä kalenterista on pikavauhdilla vapautunut tilaa rästitöiden hoitamiseen. Valitettavasti peruutukset tarkoittavat myös taloudellisia menetyksiä, jotka ovat nyt osa sitä kuormaa, jota eri tahot tässä tilanteessa joutuvat kantamaan.

Koronavirus laittaa nyt arvojamme järjestykseen ja saa meidät punnitsemaan asioita, joilla on todellista merkitystä. Ahlmanin arvoissa korostuvat ihmisten hyvinvointi, vastuullisuus, edelläkävijyys ja osaaminen, joita kaikkia tarvitaan tässä poikkeuksellisen haastavassa tilanteessa. Vakava tilanne on monista pelottavista piirteistään huolimatta myös suuri mahdollisuus oppia uusia toimintatapoja, joista osa tulee jäämään pysyviksi niin meillä kuin laajemminkin yhteiskunnassa myös koronaepidemian laannuttua.

 

Ahlman on toiminut yhtäjaksoisesti vuodesta 1904. Historia kertoo vaikeista vaiheista niin kansakunnan kuin oppilaitoksenkin historiassa, mutta ennen kaikkea kyvystä selviytyä – eikä vain selviytyä, vaan oppia, kasvaa ja kehittyä. Tästäkin koettelemuksesta selvitään ja kun poikkeusolot ovat ohi, käynnistyy keskustelu siitä, miten voimme ohjata yhteiskunnan kehitystä suuntaan, joka parantaa kestävyyttämme uusien uhkien edessä.

 

Pidetään huolta toisistamme!

 

Timo Jaakkola
toimitusjohtaja