Skip to content
Ammatillista koulutusta, taideaineita, pelilinjoja, lähiruokaa sekä kokous- ja majoituspalveluja maaseutumiljöössä, Tampereen keskustan kupeessa.

Artistivieraana kirjoittajalinjan Pinja Berkan

Syksy ikkunassa -novelli julkaistiin Lumoojassa, joka esittelee uusia lahjakkuuksia kirjoittamisen kentältä.

Kirjoittajalinjalla opiskeleva monilahjakkuus Pinja Berkan on muusikko, lauluntekijä, luennoitsija ja markkinoinnin ammattilainen, joka ennen kirjoittajalinjan opintoja oli jo jonkin aikaa toivonut voivansa keskittyä hetken vain kirjoittamiseen. AhlmanEdun haku osui silmään ja toimeliaana naisena Pinja laittoi hakupaperit menemään.

“Koska sitten jos ei nyt! Miksi en toteuttaisi unelmaani! Voisiko elämä oikeasti olla sellaista, että saisi ihan oikeasti keskittyä unelmaansa?”

Pinja opiskelee tositarkoituksella, opinnot ovat sijoitus tulevaisuuteen. Haaveissa on esikoisromaanin julkaiseminen sekä itsensä elättäminen luovia projekteja tehden ja kirjoittajalinjan myötä haaveet ovat kirkastuneet entisestään.

“Kun on valmis avaamaan itseään kirjoittamisen kautta ja antamaan tekstinsä esille muiden luettavaksi, on myös valmis ottamaan vastaan kaikkea sitä, mitä kirjoittamisen laajalla kentällä on tarjottavana. Tunnen olevani Liisa Ihmemaassa.”

Uusien kiinnostuksen kohteiden myötä näkemys on laajentunut, ja taiteilijuus on avartunut.

“Aikaisemmin ajattelin, etten pysty esimerkiksi kirjoittamaan novellia, mutta ensimmäinen koulun aikana kirjoittamani novelli julkaistiin Lumoojan printtiversiossa, monien ehdokkaiden joukosta.

AhlmanEdun kirjoittajalinjaa Pinja suosittelee kaikille, joilla on kutsumus kirjoittamiseen. Opiskelijat tulevat monista eri lähtökohdista ja elämäntilanteista ja ikähaarukka on iso.

“Linja on laadukas ja monipuolinen, se tarjoaa valtavat mahdolliset itsensä kehittämiseen kirjoittajana, Ahlman on paikkana ihana ja taidealojen läsnäolo on mahtavaa! Keltainen Talo on inspiroiva paikka kirjoittaa ja vastuuopettaja Helena on tosi kannustava. Opinnoista saa irti niin paljon, kuin on valmis itse panostamaan. Vain taivas on rajana, jos olet valmis laittamaan itsesi likoon.”

Kirjoittajalinjan monipuoliset opinnot, laadukkaat vierailijat ja runsas vertaisarviointi takaavat sen, että mahdollisuudet kehittyä ovat hurjat.

“Kirjoittajalinjalla et kehity pelkästään kirjoittajana vaan myös ihmisenä. Sitä oppii olemaan keskeneräisyytensä kanssa, taiteessa ei ole koskaan valmis. Kirjoittamisesta haaveilevalle ja AhlmanEdun kirjoittajalinjaa harkitsevalle haluan sanoa, että milloin aiot alkaa elää sellaista elämää, josta unelmoit? Olisiko vaikka nyt, eikä myöhemmin!”

 

Tutustu Pinjaan:

https://www.facebook.com/berkanstories

https://www.youtube.com/channel/UCiuhzrLIQd71rnYnGHStw8w

 

Lue lisää kirjoittajalinjasta täältä!