Skip to content
Ammatillista koulutusta, taideaineita, pelilinjoja, lähiruokaa sekä kokous- ja majoituspalveluja maaseutumiljöössä, Tampereen keskustan kupeessa.

Älä suotta pelkää, kirjoita!

Elokuu on kesäkuukausi. Moni nauttii vielä lomastaan ja kesän tuomasta vapauden tunteesta. Elokuiset samettiset illat tuovat kuitenkin muistutuksen myös alkavasta arjesta. On aika hankkia uusi kalenteri, teroittaa kynä ja miettiä, mitä syksyllä tekisi. Elokuuhun liittyy uuden alun paine ja mahdollisuus. Kun pitkäjalkaiset lukit vaappuvat seinillä ja aamun tuulessa on aavistus syksyn kosteutta, tekee mieli ryhdistäytyä tai käpertyä.

Yle tutki neljännen kerran suomalaisten pelkoja ja haaveita samannimisessä tutkimuksessaan. Yli puolella suomalaisista maailmankuva on muuttunut viimeisen kahden vuoden aikana. Sota ja sodan uhka ovat nousseet pelkojen kärkikastiin. Turvallisuuden tunne ja luottamus ovat saaneet kolhuja. Epävarmuus tulevasta vaivaa yhä suurempaa joukkoa. Pandemian aiheuttamia haavoja parannellaan vielä pitkään. Kaikki tämä on totta. Pelot ovat luonnollisia ja ymmärrettäviä, ja siksi voinkin olla niin iloinen viikon päästä käynnistyvästä arjesta ja sen mukanaan tuomasta turvasta.

Kun ihmisellä on paikka mihin mennä, samoista asioista innostuvia ihmisiä ympärillään ja selkeä aikataulu, elämä on helpompaa ja ajatukset pysyvät kurissa. Ensi viikolla Ahlmanin tontti Tampereella täyttyy iloisista opiskelijoista, opettajista ja muusta henkilökunnasta. Pandemian aiheuttamat porrastukset ovat tiessään, ovet ovat auki ja luovuuden virta alkaa purosta, niin kuin joka vuosi tähänkin saakka.

Kirjoittajalinja 22-23 astuu virtaan Keltaisen talon auringon puoleisessa päädyssä ja kaikki on hyvin. Hetken päästä olemme jo kosken pyörteissä ja pelot ovat tiessään. Kirjoittajalinjalla on turvallista. Me tiedämme mitä teemme ja nautimme arjen rytmistä. Kirjoittajalinjalla ei hetkeäkään tarvitse miettiä mihin kuuluu tai mitä on tekemässä. Meillä on toisemme, kirjoittajien muodostama lempeä katras, selkeä suunta ja tarkoitus ja tietenkin se kaikkein tärkein: kirjoittaminen. Kukaan meistä ei ole yksin, pelot hälvenevät. Siispä kirjoitamme. Kirjoittamisessa on lohtu, viihde, ystävällisyys ja seikkailu kaikki samassa, ja tähän me saamme keskittyä kokonaisen lukuvuoden. Voisiko parempaa toivoa?

Lämpimästi ja innostuneesti tervetuloa sinulle, joka tiedät aloittavasi elämäsi retken kirjoittajalinjalla! Ja sinulle joka haluat mukaan: haku on auki vielä hetken!

(https://ahlmanedu.fi/koulutushaku/kirjoittajalinja/)

 

Helena Murtonen-Leppä, sanataiteen koulutuspäällikkö, kirjoittajalinjan vastuuopettaja

Potrettikuva naisesta.

Helena Murtonen-Leppä

Tiimipäällikkö, sanataiteen opettaja

Taidealat