Skip to content
Ammatillista koulutusta, taideaineita, pelilinjoja, lähiruokaa sekä kokous- ja majoituspalveluja maaseutumiljöössä, Tampereen keskustan kupeessa.

Ahlmanin viheralan vastuuvalmentaja Susanna Koivusalo on Taitaja 2018, Viherrakentaminen-lajin, lajivastaavana

Ammatillisen koulutuksen suurtapahtuma, Taitaja 2018 järjestetään14.-17.5.2018 Tampereella. Taitaja-kilpailu on virallinen ammattitaidon Suomen mestaruuskilpailu.
Susannan voisi sanoa olevan jo konkari lajivastaavana, eli hän toimii nyt toista kertaa lajivastaavana viherrakentamisen lajissa. Edellisen kerran kilpailujen ollessa Tampereella vuonna 2006, Susanna oli myös lajivastaava. Lisäksi Susanna on toiminut Taitaja-kilpailuissa niin tuomarina kuin valmentajanakin. Viheralan opiskelijamme ovat mukana kilpailun järjestelyissä, toimihenkilöinä sekä koulutusalan esittelijöinä.

Lajikuvauksessa kerrotaan, että viherrakentaminen on tekninen ammattiala, jossa koneiden ja laitteiden lisäksi tärkeänä osana on kasvillisuuden käyttö ja tuntemus. Kilpailutehtävässä voi olla istutuksia, kiveyksiä, portaita sekä monipuolisesti viherrakentamisen erilaisia materiaaleja. Kilpailutehtävä selviää kilpailijoille kisapaikalla.

Taitaja-kilpailuilla on tärkeä rooli ammatillisen koulutuksen ja pedagogiikan kehittämisessä. Opettajan valmennustaitojen kehittymisestä hyötyvät kaikki opiskelijat, eivät vain he, jotka osallistuvat Taitaja-kilpailuihin.

Tärkeää on myös Taitaja-kilpailuissa tehtävä yhteistyö, niin toisten koulutuksen järjestäjien kuin yritystenkin kanssa. Ahlmanin tekemän yhteistyön puutarha- ja viheralan yritysten kanssa on huomattu hyödyttävän oppilaitosta, opiskelijoita ja yhteistyöyrityksiä.