Skip to content
Ammatillista koulutusta, taideaineita, pelilinjoja, lähiruokaa sekä kokous- ja majoituspalveluja maaseutumiljöössä, Tampereen keskustan kupeessa.

Ahlmanin puutarhurikoulutus on monipuolinen, yksilöllinen ja joustava!

Nainen, jolla on ruskea esiliina pitelee maljakkoa, jossa punaisia tulppaaneita käsissään.

Ahlmanin puutarha-alan koulutus ulottuu viherrakentamisesta kukkasidontaan. Kukka- ja puutarhakaupan osaamisalan opiskelijat kulkevat omia, yksilöllisiä opintopolkujaan, mutta ylistävät samoja asioita: tekemällä ja toisilta oppimista sekä Ahlmanin henkeä ja pihapiiriä.

Nanna Nurmisella ja Noora Lahtisella on erilaiset taustat ja tulevaisuuden toiveet. Silti he antavat Ahlmanin kukka- ja puutarhakaupan puutarhurikoulutukselle ruusuja samoista asioista. Yksi suurimmista on tapa, jolla koulussa opiskellaan.

– Meihin luotetaan, meille annetaan mahdollisuuksia ja saadaan tehdä itse. Kädet multaan, siinä oppii! kertoo Noora.

Nanna yhtyy Nooran sanoihin ja jatkaa puhumalla Ahlmanin hengestä.

– Sitä ei voi kylliksi kehua! Kaikki toivotetaan tervetulleeksi ja jokaiselle luodaan ihanasti se oma opintopolku. Tää on joustavaa, vastuullista ja yksilöllistä.

Sekä Nannalla että Nooralla on lapsia ja aiempi ammatti. Nannan tie on ohjautunut puutarha-alaa kohti pikkuhiljaa ja erilaisilla kursseilla taitoja keräten, kun taas Noora on aina ollut puutarha-alaan kallellaan.

– Ekan ammatin opiskelin vain opiskelun vuoksi. Nyt olen tosi innoissani joka aamu, tämä paikka vie mennessään, Noora iloitsee valinnastaan.

Yhtä iloinen on Nanna. Hän haki suoraan kouluun ja pääsi näin kertomaan kasvotusten, miksi olisi oikea opiskelija Ahlmanille. Nanna saa koulutukseensa työmarkkinatukea.

– Olen todella motivoitunut tekemään luovaa työtä käsilläni. Asiakaspalvelun tiesin jo ennestään mieleiseksi.

Nannan ja Nooran kurssikavereiden kokemus alalta on kirjavaa: osa on ummikkoja, osa työskennellyt kukkakaupassa. Naisista kumpikaan ei tiedä tarkalleen, mihin tulevaisuus vie, mutta se on varmaa, että Ahlmanin tarjoama yrittäjyyskoulutus tuo rutkasti lisää vaihtoehtoja.

– Minä haluan oppia kaikesta kaiken. Voisin yhtä hyvin somistaa kuin tehdä pihasuunnittelua ja siksi otinkin sitä nyt valinnaisena, Noora kaavailee.

Nanna tahtoo päivätöihin kukkakauppaan.

– En pelkää, etten työllistyisi. Tällä alalla on paljon vaihtoehtoja, Nanna päättää.