Skip to content
Ammatillista koulutusta, taideaineita, pelilinjoja, lähiruokaa sekä kokous- ja majoituspalveluja maaseutumiljöössä, Tampereen keskustan kupeessa.

Ahlmanin puutarhurikoulutuksessa on ihan uusi lähestymistapa opiskeluun

Neljä naista seisoo työhaalarit päällä nurmikolla.

Ahlmanilla voi kouluttautua monipuoliseksi viheralan ammattilaiseksi. Opiskelijat valmistuvat puutarhureiksi, jotka osaavat suunnitella, rakentaa ja hoitaa hienoja pihoja. Opiskelijat kehuvat yhtä lailla koulun asennetta ja ilmapiiriä kuin sen upeaa pihapiiriä ja harjoittelumahdollisuuksia.

Niko Korhonen oli päätymässä kirjastoalalle, kun vapaaehtoistyökeikka japanilaiselle luomutilalle käänsi kelkan. Sitä suuntaa Nikon ei ole tarvinnut katua.

– Luin puutarhurikoulutuksesta ja tykästyin täysin. Urbaanin ympäristön ja luonnon yhteen sovittamisen tavoite oli ratkaisevassa asemassa, miksi halusin alalle.

Netistä ei löytynyt vapaita hakuja, mutta soitto opintotoimistoon poiki paikan – Ahlman on yksilöllinen niin aloittamisen kuin opintojen suuntaamisen ja etenemisvaihdin suhteen.

– Täällä on hyvä asenne! Meitä opiskelijoita kuunnellaan ja opiskeluun on ihan uusi lähestymistapa.

Vastuuvalmentaja Susanna Koivusalo allekirjoittaa Nikon puheet.

– Meillä jokainen opiskelija saa edetä unelmiensa suuntaan. Me olemme tosi joustava koulu, autamme aina toiveet järjestymään jollain tapaa.

Viherala on kehittyvä ala: se elää trendien mukaan ja pärjää huonoissakin suhdanteissa. Ja vaikka työ on fyysistä, helpottavat uudet koneet taakkaa.

Nikon unelmana on kouluttautua viheralan kattavaksi asiantuntijaksi. Ahlmanin jälkeen hän on ajatellut opiskella maisemasuunnittelijaksi tai arboristiksi. Näihinkin pohdintoihin keskustelu opettajan kanssa toi selkeyttä.

– Katsoimme minulle valinnaisaineet, joiden avulla voin puntaroida, mikä tuntuu kaikkein omimmalta.

Niko pitää täysin mahdollisena, että hän lukee jatkossa molemmat lisäkoulutukset. Sitä ennen edessä on kuitenkin opiskelua Ahlmanin upean Kartanon pihapiirissä, oppimista työelämässä sekä vaihto-oppilasaika Tanskassa ja Hollannissa.

– Suosittelen! Se on Nikon yksiselitteinen vastaus siihen, kannattaako Ahlmanin puutarhurikoulutukseen hakea.