Skip to content
Ammatillista koulutusta, taideaineita, pelilinjoja, lähiruokaa sekä kokous- ja majoituspalveluja maaseutumiljöössä, Tampereen keskustan kupeessa.

Ahlmanin peliteknologiakoulutuksen avulla olisin voinut skipata monta koulutusvuotta

Ahlmanin peliteknologiakoulutus saa opiskelijoilta kehuja tasokkaasta opetuksesta, joustavuudesta ja tekemällä oppimisesta. Vastuukouluttaja puolestaan toivoo, että olisi itse saanut käydä saman linjan.

Ahlmanin peliteknologian koulutus on harvinaislaatuinen koko Suomen mittapuissa. Vuoden mittainen linja valmistaa sekä jatko-opintoihin että työelämään monipuolisesti ja perusteellisesti.

– Täällä pistetään opetukseen kunnolla paukkuja! Jos olisin saanut itse käydä tämän linjan, olisin voinut skipata monta koulutusvuotta ja välttää ison määrän yrittäjyyden sudenkuoppia, sanoo vastuukouluttaja Risto Koskenkorva.

Peliteknologian linjalle ei ole tasovaatimusta, mutta matematiikan osaamisesta ja aiemmista harrasteprojekteista on hyötyä. Joel Keskinen aloitti koodaamisen melko nollista, mutta nyt tilanne on täysin erilainen.

– Koulutuksesta saa todella paljon irti! Me opitaan tekemällä peliprojekteja.

Yhteistyö Ahlmanin muiden linjojen kanssa tekee annista entistä monipuolisemman. Kirjoittajalinjalta saa eväitä pelin juoneen, musiikkilinjalta audioon ja kuvataide- sekä visuaalisen pelisuunnittelun linjalta ilmeeseen. Myös yrittäjyysnäkökulma on tärkeä.

– Omalle tuotteelle voi etsiä julkaisukanavaa ja toisaalta samanhenkisiin ihmisiin tutustuminen saattaa sytyttää kipinän uudelle idealle, Risto kertoo.

Pelialalla verkostoituminen on tärkeää: luvassa onkin yrityskäyntejä ja alan osaajien vierailuluentoja. Joel pitää niitä tärkeinä kokonaisuuden osina.

– Mä oon tosi tyytyväinen. Jos on mitään mielenkiintoa koodaamiseen, kannattaa hakea Ahlmanin peliteknologian koulutukseen!