Skip to content
Ammatillista koulutusta, taideaineita, pelilinjoja, lähiruokaa sekä kokous- ja majoituspalveluja maaseutumiljöössä, Tampereen keskustan kupeessa.

Ahlmanin musiikkilinjalle hakeminen oli paras päätökseni kymmeneen vuoteen!

Kaksi miestä soittaa kitaraa.

Ahlmanin musiikkilinja on vuoden mittainen syväsukellus musiikin maailmaan. Intohimoisille harrastajille se tarjoaa unohtumattoman kokemuksen ja muusikon ammatista haaveileville tuhdit eväät jatkopaikan nappaamiseen. Opiskelijat palaavat vielä vuosien päästä kiittelemään elämänsä parhaasta vuodesta.

Ahlmanin musiikkilinja on yhdistelmä iltaisia soittosessioita, keikkoja, konsertteja, teoriaa, oman tyylinsä löytämistä ja yhteisproggiksia.

– Tajunnan räjäyttävä kokemus, kiteyttää koulutuspäällikkö Sami Kainulainen oppilailtaan kuulemansa arvion opiskeluvuodesta.

Musiikkilinjan opiskelija Richard Mäenpää allekirjoittaa Samin puheet. Hän haki Ahlmanille ystävänsä suosituksesta.

– Olen ympäristöstä, jossa taiteellista ammattia ei pidetty oikeana vaihtoehtona. Niinpä tein töitä varastolla, kunnes riitti. Tänne hakeminen on paras päätökseni kymmeneen vuoteen, Richard iloitsee.

Ensimmäinen yritys hakea pop & jazz -konservatorioon kaatui teoriatiedon puutteeseen. Nyt se puoli on vankistunut huomattavasti. Richard antaa erityismaininnan musiikkilinjan opetussuunnitelmalle.

– Se on kattava ja kokonaisuuden palat ruokkivat toisiaan, mitä pidemmälle menemme.

Osaamista laajentavat myös yhteistyöprojektit kuvataide-, kirjoittaja- ja pelilinjojen kanssa. Oppilaiden käsissä muovautuu niin musiikkiteatteria, lyhytelokuvia kuin äänimaailmoja.

Vastuukouluttaja Kainulainen ponnisti aikoinaan itsekin ammattiopintoihin samaiselta musiikkilinjalta. Pulpetin molemmilla puolilla istuneena hän osaa kertoa linjan isoimmasta voimavarasta: upeasta yhteisöstä, jonka jokaisella jäsenellä on palava halu tehdä musiikkia.

– Täällä saa luoton omaan tekemiseen, kaikki kannustavat omalle tielle. Ja jos omaa tietä ei tiedä, siinäkin saa apua, kitaraa, bassoa, pianoa ja rumpuja soittava Richard vahvistaa.

Richardin suunnitelma on selkeä: ensin pop ja jazz -opintoja Jyväskylässä, sen jälkeen on musiikkipedagogiikan vuoro.

Opettaja tietää, että Ahlmanin musiikkilinjan opit kantavat pitkälle.

– Opiskelijat palaavat vielä kauan jatko-opintojen jälkeen kertomaan, että tämä oli paras vuosi ikinä.