Skip to content
Ammatillista koulutusta, taideaineita, pelilinjoja, lähiruokaa sekä kokous- ja majoituspalveluja maaseutumiljöössä, Tampereen keskustan kupeessa.

AhlmanEdun musiikkilinja – kattava katsaus musiikkiin

AhlmanEdun musiikkilinja on vuoden mittainen, kattava katsaus musiikkiin.  Musiikkilinjalla opiskellessa opiskelijan on mahdollisuus keskittyä musiikin opiskeluun täysipäiväisesti.

Musiikkilinjan opiskelija Anton Äikäs on aloittanut Ahlmanin opinnot vuoden 2020 elokuussa.  Ammatiltaan Anton on keikkamuusikko ja lauluntekijä, mutta viime kevään koronatilanteen pakottamana työt vähenivät ja lopulta loppuivat.  Tämän työtauon Anton halusi jotenkin hyödyntää ja päätti käyttää aikansa opiskeluun sekä itsensä kehittämiseen.

Kuulin Ahlmanin musiikkilinjasta bändikaveriltani, joka opiskeli musiikkilinjalla vuonna 2015. Tuolloin linja oli vielä Orivedellä. Tietoa opinnoista sain myös Ahlmanin kotisivuilta, sanoo Anton.

Anton on laulaja ja hänen pääinstrumenttinsa on kitara. Musiikkilinjan kurssitarjonta on monipuolinen; säveltapailun ja teorian lisäksi pääsee myös oppimaan bändiharjoituksin, harjoittelemaan biisintekoa ja sovittamista sekä musiikkiteknologiaa.  Lukuvuoden aikana musiikkilinjalaisia opettaa omien opettajien lisäksi myös vierailevat opettajat.

Ahlmanilla opetuksen taso on hyvä. Minulla ei ole valitettavaa, täällä on ollut hyvä olla. Meillä on hyvä porukka ja hyvä meininki, sanoo Anton.

Musiikkilinjalla opitaan yksin ja yhdessä. Yhdessä oppiminen tulee pääasiassa koulun jälkeen hengailusta ja yhdessä soittamisesta. Emme varsinaisesti päätä, että nyt opetellaan yhdessä, vaan se tulee lähes itsestään, kun viettää aikaan oman luokan kanssa. Jos haluaa vuodessa suhteellisen kattavan musiikin tietopaketin niin tämä on aika hyvä juttu. Olen itse tehnyt kymmenen vuotta keikkoja ja saanut silti mittavan määrän tietoa tämän lukuvuoden aikana, kertoo Anton.

 

Antonin kuvan ottanut: Sakari Partio

Juttu julkaistu ensimmäisen kerran keväällä 2021

 

Haku Ahlmanin musiikkilinjalle on käynnissä – katso lisää ja hae mukaan klikkaamalla tästä!