Skip to content
Ammatillista koulutusta, taideaineita, pelilinjoja, lähiruokaa sekä kokous- ja majoituspalveluja maaseutumiljöössä, Tampereen keskustan kupeessa.

Ahlmanin kuvataidelinjalla juuri sinä ja sinun taiteesi ovat tärkeimmät jutut

Ahlmanin kuvataidelinjalla opiskelijat voivat kehittää kuvallista osaamistaan ammattimaisesti, testata omaa motivaatiotaan, tehdä suunnitelmallista työtä kohti jatko-opintoja tai vain antautua täysin rakkaalle harrastukselle. Opettajat saavat usein kuulla saman palautteen: ”Tämä oli elämäni paras vuosi”.

Anja Korkiakangas opiskeli ensimmäistä kertaa Ahlmanin silloisella sarjakuvalinjalla seitsemän vuotta sitten. Välissä hän valmistui kuva-artesaaniksi ja palasi nyt Ahlmanille päästäkseen opiskelemaan ammattikorkeakouluun. Anja kertoo kokemuksesta, että Ahlmanin kuvataidelinja antaa kaikille paljon, mutta erilaisia asioita.

– Ensimmäisellä kerralla kasvoin ihmisenä, opin työskentelemään ryhmässä ja kokeilin paljon uutta. Nyt minulla on selkeä jatko-opiskelutavoite ja kova motivaatio päästä eteenpäin.

Ahlmanin kuvataidelinja on turvallinen ja innostava paikka samanaikaisesti oppia uutta ja heittäytyä täysillä – testata millaista taiteen tekeminen on vailla paineita. Päivällä kuvataidelinjalaiset opiskelevat teoriaa ja käytäntöä suunnitelmallisesti ja monipuolisesti. Tuntien päätyttyä tilat ovat vapaasti oppilaiden käytössä. Koulu myös tarjoaa ison osan materiaaleista.

– Ahlmanilla opiskelu on vastuuta ja vapautta sopivassa suhteessa. Me järjestämme asiat oppilaille niin, että he voivat löytää itsestään piilossa olleita puolia tai jopa elämälleen kokonaan uuden suunnan, koulutuspäällikkö Sampsa Virkajärvi kertoo.

Anja on aiemmin kutsunut itseään maalariksi, mutta nyt sen rinnalle on noussut kuvanveisto. Hän nauttii siitä, että tekeminen on Ahlmanilla nurkan takana: jos idea iskee iltapalalla, voi sen marssia toteuttamaan.

Molemmat kuvataidelinjan opettajat ovat koulutettuja kuvataiteilijoita. Heillä on luja tahto auttaa jokaista opiskelijaa eteenpäin, mikä ikinä valittu suunta onkaan.

– Haluamme ottaa jokaisen opiskelijan yksilönä ja teemme opetuksesta hyvin henkilökohtaista, Sampsa summaa.

Anja kertoo opettajien onnistuneen tavoitteissaan enemmän kuin kiitettävästi.

– He todella keskittyvät kuuntelemaan niin, että siinä hetkessä juuri sinä ja sinun taiteesi ovat tärkeimmät jutut.