Skip to content
Ammatillista koulutusta, taideaineita, pelilinjoja, lähiruokaa sekä kokous- ja majoituspalveluja maaseutumiljöössä, Tampereen keskustan kupeessa.

AhlmanEdun lehmät vapaalaiduntavat jatkossa Tampereella

Tiesitkö, että AhlmanEdun lehmät vapaalaiduntavat Tampereella? Laidun AhlmanEdun ulkopuolella virkistää lehmien lisäksi myös kaupunkilaisia. Lehmien laidunnus urbaanissa, rakennetussa ympäristössä lisää ekosysteemipalvelujen määrää merkittävästi IPCCE:n viimeisimän raportin ja tutkimuksen mukaan. Vastaavasti lehmien lanta rikastuttaa maaperän ravinneverkkoa eli pieneliöstön toimintaa. ”Luonnon monimuotoisuudesta puhutaan paljon. Lantakasat puistossa tuovat takaisin muhevuutta maaperään ja erilaisia hyönteisiä, joita lentelevät linnut voivat napata ruuakseen”, kertoo luonnon monimuotoisuuden asiantuntija Reetta Lantakuoriainen AhlmanEdulta.

Puistojen ja viheralueiden kausi-istutukset suunnitellaan tukemaan lehmien tasapainoista ruokintaa. Lisäksi Tampereen kaupunki aikoo rakentaa kosken alueelle lehmille juomapisteen, jossa lehmät pääsevät myös viilentämään itseään suihkulla. Myös keskustorin ja Näsinpuiston suihkulähde ovat lehmien juoma-allaskäytössä. AhlmanEdulta toivotaan, että puistossa piknikillä olevat vapaa-ajan nautiskelijat luovuttavat oman piknik-huopansa lehmän käyttöön, jos lehmä osoittaa halunsa lepäilyyn.

Jatkossa AhlmanEdun eläintenhoitajaopiskelijat aikovat opettaa suomenkarjaa jo vasikasta lähtien kulkemaan ratikalla keskustorilla. Tässä käytetetään apuna eläintenkouluttamisen uusia oppeja.